Személyi edzés funkcionális edzéssel?
Létezik olyan, hogy valaki személyi edzőként nem vagy csak nagyon kis arányban használ az edzésein kondigépeket?
Középiskolában szereztem egy OKJ sportedző (kajak-kenu) képesítést, viszont azzal a sportággal inkább felhagyok, inkább a karatéra koncentrálok, ahol vannak eredményeim. Ebben a sportban még el kéne töltenem egy jó 10-15 évet még, hogy mesteri szintre jussak, úgyhogy ha karate edző lennék egyszer, az nem most lenne. Mellette most kezdtem crossfitezni, hogy megtanuljam a sújemelő technikákat, valamint hogy a karatéhoz kicsit jobb kondiba legyek.
Személyi edző szeretnék lenni, de mivel az én sportágaimban nem edzünk gépekkel, így a testépítéshez nem sokat konyítok. Szívesebben foglalkoznék inkább olyanokkal, akik életmódot szeretnének váltani, egyszerűen csak mozogni vagy sportolók képességfejlesztésével.
A crossfit is szóbajöhetne, hogy egyszer azt oktassam, de még csak most kezdtem el. Mivel ez a sport hivatalosan nincs is bejegyezve, mint sportág, ilyen OKJ-s edzői tanfolyam nincs is, csak ilyen okleveles 2 napos kurzusokat találtam, ami nekem elég nagy lehúzásnak tűnik. Egyáltalán milyen papír szükséges ahhoz, hogy valaki ezzel foglalkozhasson?
20/L
A félreértések elkerülése végett:
Nem "crossfit személyi edző" lennék, csupán átvennék sok olyan jellegű gyakorlatot, amit ott alkalmaznak, de emellett használnék fekvenyomópadot, haspadot, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!