Utolso targyalasunk lenne? Huzodhat emiatt tovabb? Hogyan hathat ez ki a targyalas vegkimenetelere? Tobbi lent.
Sziasztok!
Van egy 9 eves lanyom.
Az apja mikor ket eves volt a lanyunk 400km-re koltozott azota 4x latta a lanyunk az apjat.
Vannak kozos ismetoseink,rajtuk keresztul megtudta 3 eve hogy nehez helyzetbe kerultem.lakhatas anyagi gondok.Nagyon sokszor koltoztem alberletben laktunk.
Elinditotta az elhelyezesi kerelmet a kislanyert de az elmult 3 evben alig kereste ot.
Szakertohoz kuldtek minket amire mar tobbszori felszolitas es penzbuntetes utan volt hajlando elmenni.
A biro mar tavasszal lezarta volna a pert nalam helyezte volna el a kislanyunkat ,a szakertoi velemeny szerint is nalam a helye de felek.
Eddig nem volt biztos hogy sikerul ezert a birosagon nem is jelentettem be hogy probalkozom de nemreg meg tudtam venni egy kis lakast igy vegre nem alberletezunk tovabb,viszont erosen felujitando es a kislanyomnak is iskolat kell valtania ha odakoltozunk.
De nem tudom merjek e koltozni masik iskolaba iratni a lanyom a targyalas elott vagy ne?
Huzodhat emiatt tovabb a per? Esetleg fordulhat emiatt szamunkra rossz iranyba is ? Elvehetik tolem ha ujra koltozunk es ezt elmondom a targyalason?
Ha minden igaz szeptemberben lesz a kovetkezo,talan utolso targyalas.
Koszi a valaszokat elore is
És akkor most egy "öreg róka" válasza:
Magyarországon a bírói gyakorlat általánosan az, hogy az anya kapja a gyermeket. Igazából neked semmit sem kellene szinte tenned, akkor is szinte biztos hogy te kapod meg.
Tudok olyan konkrét esetről amikor apuci dolgozott, saját lakása volt, anyuci pedig a sitten pihent prostitúcióért, és szabadulása után albérletezett. A börtönből indította a gyermek-elhelyezési pert.
Szerinted kinél helyezték el a gyereket? Természetesen az anyánál. Erről ennyit.
Arra viszont qrvára ügyelj hogy amíg nincs kizárólagos szülői felügyeleti jogod, addig nehogy apuci kivigye az országból mert akkor baxhatod!
#2 vagyok:
Egy kis kiegészítés:
Mivel közös szülői felügyeleti jogotok van ezért joga van kivinni, viszont a magyar joghatóság ebben az esetben csak a határig érvényes!
Nagyon vigyázz, mert ha kettős állampolgár, akkor még nagyobb lesz a baj!
#3-hoz
Ha még nincsen a lányodnak személyi igazolványa, útlevele, akkor ne engedd hogy készítsenek neki. Ahhoz mindkettőtöknek ott kell lennie személyesen ha az első személyit igénylitek és közös a felügyelet. ha nincsen sem személyije, sem útlevele, akkor nem viheti ki az országból.
Persze ez csak elvi tilalom, hiszen a határon nem fogják megállítani hogy megnézzék, de legalább van mire hivatkozni ha megtörténne a baj.
Amúgy tudtommal ilyen esetben az apának kellene több segítséget nyújtani - ha nem látogatta, akkor anyagiakban.
Szerintem ha a szeptemberi tárgyaláson új iskolában ugyan, de rendezett, véglegesnek tűnő helyen kezdheti meg a tanulást, mert saját lakásba költöztök és nem kell tovább albérletről albérletre vándorolni, az inkább pozitívum, mint negatívum.
Mit jelent, hogy "erősen felújítandó"? Mert nem mindegy, hogy csak lepukkant és egy festéssel, takarítással már lakhatóvá tehető, amiben idővel új konyhabútor meg új fűrdőszoba csempézés is kell majd, vagy ha veszélyes az elektromos vezetékezése mert sérült és nincs rendben a víz, nem biztos hogy lesz fűtés a télen. Az már gond lenne.
Viz villany van.furdoben kad,wc viszont bojler,csempezes,jarolap kell az nincs.
2 eve arviz volt sok helyen le kellett verni a falat javitasra festesre szorul.
Futeni lehet.
En amiatt felek inkabb hogy utolso targyalas lenne talan es hat hiaba sajat haz ez mar inkabb azt nezik majd hogy lakhely,iskola valtas .
Bar nem ismeretlen kornyezet mert pot nagymamaja is a kozelben lakik,ismeri az ottani gyerekeket is,szeret veluk lenni,jatszani.
De megis felek pont most lepni. :/
Viszont nem hinnem az jo megoldas ha evkozben valt iskolat.
Ha teljesen nem is tudnam rendbetenni a targyalasig de bekoltozhetove tudnam hozni.
A lakcimvaltozas es iskola miatt tartok a targyalastol hogy amiatt elvehetnek tolem.hisz " mar megint" koltoztunk.
#2,és 3 vagyok:
Nem egészen értem hogy miért aggódsz a lakás állaga miatt!
A gyámüggyel is van problémád? Vagy a család-segítővel?
Mert környezet-tanulmány csak akkor indokolt, ha a gyermek "veszélyeztetett" kategóriában van!
Vagy feleslegesen aggódsz, vagy valamit elhallgatsz.
#8 Felvetése jogos.
A legjobb az lenne ha a gyámügyest vagy család-segítőst kérdeznéd meg a költözésről. Ők fognak véleményt mondani ha szükség van rá, tehát inkább az ő szavuknak van itt jelentősége, nem annak, hogy mi itt ismeretlenül mit mondunk.
Biztosan volt az ügyben már olyan ember a gyerekelhelyezés kapcsán aki felmérte az alkalmasságotokat vagy akár csak elkészített egy beszámolót a bírónak arról milyen a helyzetetek a gyerek elhelyezésére, még akkor is ha nem kellett semmi különleges. Kérdezd meg őt!
De a lakóhelyeden van illetékes családvédelmi szolgálat is, hívd fel őket telefonon és kérdezd meg tőlük, hogy a te esetedben mi lenne szerintük a jobb. Telefonon vagy személyesen könnyebb megbeszélni.
Amúgy az iskolaváltás tényleg könnyebb szeptemberben, mint később - de akkor sem baj. A gyerekek rugalmasak. Ha inkább megvárnád míg elkészül a lakás, azt meg tudod beszélni a gyerekkel is, hogy nem fog a tanév végéig oda járni iskolába, cserébe lesz saját lakásotok, közel az ismerőshöz akit írtál. Viszont legyen egy határozott dátum, ne csak a "majd valamikor" lebegjen felette, ahhoz még kicsi. Mondjuk döntsd el hogy karácsonyra már az új házban lesztek - mindegy mennyire sikerült befejezni, vagy hogy a félévi bizonyítvánnyal már költöztök. És ezt mindkét iskolával beszéld meg előre. Ha előre szólsz az új iskolában, hogy X nappal beíratnád oda, akkor tudják előre mondani milyen tanszerekre, könyvekre van ott szükség és közben beszerezheted akár használtan is ami még hiányzik. Pl. lehet hogy kell nekik furulya, mert tanulnak rajta a gyerekek - akkor nem lenne baj ha már az ősszel a gyerekednek is szereznél és kicsit ismerkedne vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!