Hogy lehet egy ház pisztoly önvédelmi fegyver hogyha használom közterületen (ha tegyük fel veszélyben érzem magam egy másik fèllel szemben és meg engem vesz elő a rendőrség?
Én felfogtam a kérdést.
Ha a gáz-riasztót olyan helyzetben használod, ahol a gázfelhő bámészkodókat is érinthet, akkor az felfegyverkezve elkövetett garázdaság. Az önvédelem nem járhat ártatlanok sérelmével.
Hiába védted az életed a diszkó előtt a késes cigó ellen, ha közben még 10 másik embert is elkapott a gáz. Le fognak tartóztatni és elítélnek garázdaságért. A késes cigót is elítélik súlyos testi sértés kísérletéért.
Ha szimplán rálősz egy támadóra, miközben nincs is ott senki, akkor nem vesznek elő. A támadó nem fog feljelenteni, más meg nem látta.
A box azért nem jó, mert az úgyanúgy fegyvernek számít.
Haverom barátnőjét inzultálta 6 db ork.
Ő késöbb ért az áruház elé, miután meglátta a dolgot összerakta őket elég komolyan.
Na mit gondolsz ki kapott 2 évet felfüggesztve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!