Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha én nem szeretnék gyereket...

Ha én nem szeretnék gyereket de a csajom nemakarja elvetetni, akkor joga van megszulni? És fizetnem kell utána a gyerektartást? Van erre valami jogi lépés?

Figyelt kérdés
2019. júl. 11. 15:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
52%

10-es azért ez nem ilyen egyoldalú dolog.

Ha én lány lennék,és azt látnám,hogy az apa ennyire tiltakozik a gyerek ellen,én biztos nem szülném meg,nem tudhatjuk,hogy mi van a háttérben,hogy a lány miért akarja ennek ellenére is a gyereket megtartani.

Sajnos ebben az igazságtalan tényleg az,hogy a döntés kizárólag a nőnél van.

Persze ez nem menti fel teljesen a kérdezőt,de akkor sem igazságos így a helyzet.

2019. júl. 11. 19:21
 12/23 anonim ***** válasza:
87%
Kedves utolsó! Te nő vagy egyáltalán? Ha igen, voltál már terhes? Tudod azért az egy nagyon más helyzet. Ha már egy élet ott van valakinek a hasában, akkor egyáltalán nem biztos, hogy könnyű csak úgy abortálni! Ettől sokkal egyszerűbb dolog gumit húzni!
2019. júl. 11. 19:46
 13/23 anonim ***** válasza:
52%
Ja, bocs, most olvastam rendesen végig, hogy nem vagy nő. Tehát gőzöd nincs a dolgokról.
2019. júl. 11. 19:47
 14/23 anonim ***** válasza:
92%
Felelősséggel mindenki tartozik. Egy nőnek szive joga eldönteni, hogy megszüli e avagy nem, de az apa jogilag kötelezhető a hozzájárulásra, ha tetszik neki ha nem.
2019. júl. 11. 20:01
 15/23 A kérdező kommentje:
Tehát ha nincs bejelentett jövedelmem akkor nemtudják követelni rajtam a gyerektartást. Visszamenőleg meg gondolom nemfogják elkérni. Ez így van?
2019. júl. 11. 20:09
 16/23 A kérdező kommentje:
Ingatlanra terhelhetik a gyerektartási pénzt?
2019. júl. 11. 20:10
 17/23 anonim ***** válasza:
94%
Egy gyereknek mivel van anyja és megállapítható apja is, ingatlannal és ingósággal is érvényesül a felelősségvállalás....
2019. júl. 11. 20:29
 18/23 anonim ***** válasza:
10%
Ez az a törvény, amit meg kellene változtatni. Hisz ilyen esetben valószínű, hogy a gyerek az apától nem fog szeretetet kapni, csak egy nyűg lesz számára a létezése. Úgy kellene, hogy ha az apa kijelenti, hogy ő nem akarja a gyereket, és felajánlja, hogy 100%-ban állja az abortusz költségeit, de az anya ennek ellenére is úgy dönt, hogy megszüli, akkor mentesüljön a gyerektartás fizetése alól.
2019. júl. 11. 20:58
 19/23 Alex Fly ***** válasza:
85%

@18: ha az "apa" nem akar gyereket, akkor ne csináljon. Tudod, ez a tevékenység alapvetően az utódok létrehozására szolgál... Mégis, amikor lefeküdtél a hölggyel, akkor mire számítottál? Plazmatévére?

Ja persze ha a tetted jól ismert következményeit kellene vállalnod, akkor mindenki más ugráljon úgy, ahogy te fütyülsz: az asszonyka vállaljon egy orvosilag nem indokolt, ám jelentős kockázattal járó műtétet, a gyerek pusztuljon el -mindezt kizárólag a te kényelmed miatt...

2019. júl. 11. 22:33
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

12-es!

Annak a gyereknek nem csak megszületni kell,hanem felnevelni is!

Milyen sorsa lesz annak a gyereknek,akit már az apja sem akar?

Nagyon sok férfi próbál meg kibújni valahogyan.

Ingatlanhoz mikor fog jutni,ma Magyarországon?

Lehet addigra már nyugdíjas lesz.

Én erre nem alapoznék,addigra talán a gyerek is nagykorú lesz.

Na,meg ha minimálbéres lesz az Apa,mennyi az a pénz,amit levonnak tőle?

Mire elég az?

Aztán kitudja a lány milyen vagyoni helyzettel rendelkezik,egyáltalán milyen munkája van?Gyanítom első gyerek,azt sem tudja mi az anyaság,és így egyedül nekivágni.A szülei segítenék-e,stb.

Ha nem tud neki megadni egy normális körülményt,akkor az elég önző dolog...

2019. júl. 12. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!