Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ügyvéd elleni panasszal mit...

Traktor1 kérdése:

Ügyvéd elleni panasszal mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Kezdem azzal hogy semmilyen kártérítést nem akarok kérni, csak szeretnék egy kivizsgálást, egy hibás,átveréses lakás adás vételi szerződés megkötése ügyében.

Tudomásom szerint egy ingatlan adásvételi szerződés megkötésénél, annak ellenére hogy nem az én ügyvédem, az ügyvédnek min a két felet egyformán képviselnie kellene.

Sajnos ez nálam nem így történt.

Az ügyvédek csak a vásárlót képviselték, ami a szerzősből is kiderül, mert egy ingyenes online jógi tanácsadónak már elküldtem a szerződést, és ő is azt mondta finoman írva hogy sajnos valóban elég furcsa a szerződés, és több olyan dolog van benne ami nem is végrehajtható.

De többet nem irt, szerintem nem akar ügyvéd partnerein ellen felszólalni.

A fő kérdésem az hogy ha én az ügyvédi kamarának megírnák mindent , onnantól mi fog történni?

Nem vagyok gazdag ember, nem tudnák pereskedésekbe bele menni, én csak egy általános kivizsgálást szeretnék az ügyvédek ellen, ami semmilyen következményekkel nem jár.

Megköszönöm ha olyan ír aki érdekelt ezekben a dolgokban és értelmes tanácsot tudna adni.

2019. júl. 10. 07:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Mielőtt aláírtad, akkor kellett volna jelezni hogy bizonyos pontokkal nem értesz egyett. Szokott lenni a vége felé olyan rész,"hogy akaratunkkal megegyezik", ezért így már sok mindent nem tehetsz. De konkrét tények nélkül nehéz véleményt mondani.
2019. júl. 10. 08:07
 2/2 ConnectCare ***** válasza:

Ne vedd személyeskedésnek, de gyakran előfordul, hogy az ügyfeleken a szerződés aláírása után kitör a bizonytalanság, hogy akkor mi is történt és elkezdenek olyan pontokba belekötni, amikkel semmi probléma nincsen. Egy adásvételt lezongorázni ügyvédi rutinfeladat, százból kilencvennyolcszor kb. gond nélkül lemegy, ha az ügyfelek nem kezdenek el kötekedni.

Ha úgy érzed, hogy gond van a szerződéssel keresd meg az azt készítő ügyvédet és ha szükséges, biztosan fogjátok azt módosítani.

Én csak akkor mennék panaszra a Kamarához, ha nagyon nem sikerül az ügyvéddel zöld ágra vergődni, a hiba rám nézve súlyosan méltánytalan helyzetet eredményez vagy olyan, ami akadálya a földhivatali átvezetésnek. Egyébként hadd menjenek a dolgok a maguk medrében, úgy fog a folyamat a leggyorsabban és legkevesebb macerával lezajlani.

2019. júl. 10. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!