Kell-e munkaszerződést kapnom ilyen esetben?
Szombaton kezdek egy munkahelyen. Csak alkalmi bejelentéssel jelentenek be. Ilyen esetben kötelező-e adniuk nekem munkakezdés előtt szerződést vagy ha nem akkor én mondhatom, hogy csak akkor állok munkába ha kaptam egy papírt amiben le vannak írva a feltételek?
Voltam 2 próbanapon, 11 óra egy nap. Csak egy jelenlétit írattak alá velem. Volt rajta napi bér is, de azt nem fizetik ki.
Így igazából simán benyöghetik nekem hónap végén, hogy nem fizetnek semmit. Vagy pl ha én találok jobbat hónap közben akkor is ha nem akarnak kifizetni valami papír kell nekem mindenképp. Így is csak a nagy szükség miatt vállalom el ezt a munkát elég szemét dolog ez az alkalmi bejelentés.
A munka törvénykönyvéről alkotott 2012. évi I. törvény 202. § (1) bekezdése szerint alkalmi munka esetén nem kell a munkaszerződést írásba foglalni.
Viszont a fentebb idézett törvény (2) bekezdése azt mondja, hogy a munkaviszony a bejelentési kötelezettség teljesítésével jön létre - az elsőfokú adóhatóságnak kell a munkaviszonyt bejelenteni, tehát ha biztos akar lenni abban, hogy munkaviszonyban áll, akkor kopogtasson be a NAV-hoz, s érdeklődjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!