Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha szakállas embert börtönbe...

Ha szakállas embert börtönbe zárják, le kell borotválkoznia?

Figyelt kérdés
2019. máj. 28. 10:10
 1/9 anonim ***** válasza:
A büntetés-végrehajtási törvényben a kötelezettségeknél nem szerepel, hogy a szakállas embernek borotválkoznia kell, így maradhat a szakáll.
2019. máj. 28. 10:29
 2/9 anonim ***** válasza:

Magyarországon nem - a személyi szabadságod azon a szinten megmarad, hogy megválaszthatod az arcszőröd és hajviseleted - sőt, fodrászt is biztosítanak az intézmények heti rendszerességgel.

Viszont ha nagyon hosszú vagy ápolatlan akkor a bv. elrendelheti a kötelező vágatását egészségügyi okokból.

Fegyház szinten ugyanez előfordulhat azért, hogy ne tudj benne pl. dolgokat csempészni.

2019. máj. 28. 10:34
 3/9 anonim ***** válasza:

#2, Ez laikus válasz volt.

Nem kell, de ha a fényképre amit készítenek, szakállasan kerül, akkor a bentléte alatt ezen nem változtathat!

Ugyanez fordítva is! Ha arcszőrzet nélkül fényképeznek le, akkor bent nem növeszthetsz sem bajuszt, sem szakállt!

2019. máj. 28. 11:31
 4/9 A kérdező kommentje:
És mi van egy szembesítéssel? Akkor ugyanis nem tudják volt e szakálla vagy sem, amikor látta a szemtanú.
2019. máj. 28. 11:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha csak nem megkérdezik a tanút, hogy szakállas embert látott-e, vagy szakálltalant...
2019. máj. 28. 18:24
 6/9 A kérdező kommentje:
tehát ahogy jönnek a tanuk ugy borotválják le vagy ragasztanak rá álszakállt?
2019. máj. 28. 19:34
 7/9 anonim ***** válasza:

#3 vagyok:

Te most pontosan miről is beszélsz?

A kérdésedben börtönt írtál, tehát jogerős ítéletet követő letöltendő szabadságvesztést! Vagyis szembesítés már nem kerülhat szóba, hisz a nyomozás már réges-rég lezárult.

Ha előzetes letartóztatásra gondoltál, ott nincs semmilyen előírás.

2019. máj. 28. 20:09
 8/9 anonim ***** válasza:

#7 vagyok:

Ha azt akarod igazából kérdezni, hogy a személyleírás megváltoztatásával van -e lehetőség megúszni a felelősségrevonást arcszőrzet megváltoztatásával, akkor a válaszom az hogy kicsi!

Ismertem valakit, aki 7 hónap alatt 135 kg-ról 78 kg-ra fogyott. Ez bevált, a szemtanúk kizártnak tartották hogy ő lett volna!

Ez hatásosabb módszer.

2019. máj. 28. 20:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Én ép az ellenkezőjétől féltem eddig. lecsuknak leborotválnak majd rámsózzák egy borotvált képű ember bűneit.
2019. máj. 28. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!