Ha szakállas embert börtönbe zárják, le kell borotválkoznia?
Magyarországon nem - a személyi szabadságod azon a szinten megmarad, hogy megválaszthatod az arcszőröd és hajviseleted - sőt, fodrászt is biztosítanak az intézmények heti rendszerességgel.
Viszont ha nagyon hosszú vagy ápolatlan akkor a bv. elrendelheti a kötelező vágatását egészségügyi okokból.
Fegyház szinten ugyanez előfordulhat azért, hogy ne tudj benne pl. dolgokat csempészni.
#2, Ez laikus válasz volt.
Nem kell, de ha a fényképre amit készítenek, szakállasan kerül, akkor a bentléte alatt ezen nem változtathat!
Ugyanez fordítva is! Ha arcszőrzet nélkül fényképeznek le, akkor bent nem növeszthetsz sem bajuszt, sem szakállt!
#3 vagyok:
Te most pontosan miről is beszélsz?
A kérdésedben börtönt írtál, tehát jogerős ítéletet követő letöltendő szabadságvesztést! Vagyis szembesítés már nem kerülhat szóba, hisz a nyomozás már réges-rég lezárult.
Ha előzetes letartóztatásra gondoltál, ott nincs semmilyen előírás.
#7 vagyok:
Ha azt akarod igazából kérdezni, hogy a személyleírás megváltoztatásával van -e lehetőség megúszni a felelősségrevonást arcszőrzet megváltoztatásával, akkor a válaszom az hogy kicsi!
Ismertem valakit, aki 7 hónap alatt 135 kg-ról 78 kg-ra fogyott. Ez bevált, a szemtanúk kizártnak tartották hogy ő lett volna!
Ez hatásosabb módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!