Utánvétes postai csomagot átvehetek a lakótársam (testvérem) helyett?
Átvehetem helyette, ha ő nincs itthon, de jön a csomagja, akkor átvehetem helyette? /pénz van rá itthon/.
És ha úgy van esetleg, elmehetek érte én a postára? Én a posta irányába járok dolgozni, neki viszont nem esik útba.
Szabad ezt, vagy tilos?
A postán legfeljebb meghatalmazással veheted át.
Ha kikézbesítik otthonra, akkor átveheted.
Mi átvesszük egymás helyett, a futárt nem izgatja, a postás ismer minket.
Azt nem tudom, hogy ez mennyire szabályos, de mindig így volt, mióta az eszemet tudom.
A natúr ajánlott leveleket még van, hogy a szembeszomszédomnak is odaadják, mivel a rokonaim és a postás mindünket ismeri, de így utánvétesnél nem is tudom...
Régen anyám futáros csomagjait is átvehettem, mikor vele éltem még, akár úgy is, hogy fizetnem kellett és sosem kérdeztek, de a futárcég mindig szabadosabb volt, mint a kicsit ódon, dohos magyar posta.
Na mindegy, akkor ha épp én vagyok itthon akkor, remélem átvehetem, ha nem, akkor lesz egy útja a postára, mert ilyen meghatalmazós baromságokkal nem szeretnék foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!