Köteles vagyok elfogadni egy munkahelyen a státusz és munkaidő oda-vissza variálását?
Figyelt kérdés
Köteles vagyok elfogadni egy mukahelyen azt hogy teljes állású szerződésem ellenére 1 évvel ezelőtt áttettek rászállásba (a mód maffiamódszer: vagy aláírom a módosítást vagy kirúgnak),majd az új részállású szerződésem megint módosítani akarják ezúttal újra teljesbe?
Ami elvileg nekem jó lenne mert újra teljes bért kapnék de mégse jó mert kaptam egy jó kis mellékállást és ettől így elesnék.
Köteles vagyok én azt elfogadni hogy szerződés nem számít oda vissza variálnak ahogy épp nekik jó?
És ha nekem meg nem jó?
2019. máj. 16. 02:07
1/3 anonim válasza:
A munkáltató az igényei szerint módosíthatja a munkaidőd hosszát. A te jogod annyi, hogy felmondasz, ha nem felel meg neked. Természetesen, az ő hibájuk miatt, és úgy is kell kifizetniük a járandóságokat.
3/3 A kérdező kommentje:
"Nem vagy köteles sláírni"
Azt nem, csak ha nem írom alá akkor pakolhatok is.
Nem kell aláírni valóban. Aztán lehet menni állás után ha nem írod alá.
2019. máj. 16. 20:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!