18-at nem betöltött személy 18 év feletti személlyel?
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy hány év korkülönbség számít büntetendőnek, illetve az hány évig terjedő lehet stbstb.
Szóval, tegyünk fel egy példát.
15 éves lány, legyen Lili a neve.
Szóval Lili már nem szűz, az exével már lefeküdtek, az exe is még 18 alatt volt, szóval az nem volt büntetendő.
Liliék szakítottak, Lili megismert egy idősebb fiút
(legyen a neve Béla)
Szóval Béla 21-t fogja tölteni Novemberben, Lili 16ot Decemberben (de szellemileg sokkal idősebb).
Nagy szerelemben vannak, leakarnak feküdni is, de így elgondolkoznak, hogy ezt bünteti- e a törvény.
Szóval így ezzel a szituációval kapcsolatban kérnék válaszokat, mert így akármire rákerestem ezzel kapcsolatban, már több mint 10éves válasz.
Akkor jól gondoltam, csak egy két ismerősöm mondott olyat, hogy 16 év alatt csak ha a szülők is beleegyeznek, meg, hogy ha meg nem egyeznek bele és ez tovább jut egy ügy-ként akkor akár 6-8 évet is kaphat az idősebbik fél, de akkor jól emlékeztem, hogy 14felett már nem érdekli a hatóságot az ügy, kivéve, ha erőszak volt.
Köszönöm szépen a válaszokat.
"16 év alatt"
Ilyen tényleg volt, vagy 30 éve. Már régesrég nincs.
"csak ha a szülők is beleegyeznek"
Ilyen viszont sosem volt, ez abszurd is lenne.
"Pista bácsi, megrakhatom a lányát holnap? Mit lehet és mit nem? Orál, anál? Hívhatom Tomikát vagy Julikát? Esetleg mindkettőt? Tudna adni egy tizenkettes csomag gumit? Tudja, még ön az üzembentartó, nincs 18 éves a kis Lili..."
Ezt te sem hihetted el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!