Ha a gáz riasztó fegyver vásárlására nem kell engedély csak 18 életévet betöltött személy legyen a vásárló, akkor, ha hordja az illető vagy használja ahhoz miért kell engedély?
Vadászboltban vásároltam gázsprayt,nincs semmi fegyvertartási engedélyem,katona sem voltam,fegyver sem volt még kezemben,de mivel rég betöltöttem a 18-at,vásárolhattam volna gáz riasztó fegyvert. Csak nem akartam.
Tegyük fel,vettem volna,kiadták volna,mert csak a 18 betöltése a feltétel.
Ha viszont viszem magammal a zsebemben,ahhoz már engedély kell,nemhogy a használatára azt mondták.
Akkor,ha a vásárlására nem kell engedély,akkor ha hordom vagy használom,mert mondjuk egy alak meg akar ölni,akkor ahhoz miért kell engedély? Ugyanis a gázsprayra nem kell engedély és a gázfegyfer sem tud durvábbat csinálni ,csak egy felhőt lő ki. sőt a gázspray hatásosabb,mert spriccel,a gázfegyver pedig felhőt lő ki,amit szélben rögtön szétoszlat a huzat és lehet nem is az arcába megy a permet a támadónak.
Sztem tök hülyeség az engedély.
Mondtak olyat is,hogy ha a házamban magánterületen támadnak meg akkor,ha használom nem szól érte senki. Közteren érvényes az,hogy engedély kell a használatra,birtoklására.
Namost én már nem is tudom,annyifélét hallotam,hogy már nem tudom mi az igaz.
Miért kell engedély a birtoklására és használatára,ha ne olyan életveszélyes?
Várom a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!