Ha több családtag lop egyszerre (ugyanazt, de egyik pl. figyel) akkor az már szervezett bűnözés és több jár érte, vagy családtagok bevonása esetén nem az?
Figyelt kérdés
2019. máj. 10. 09:44
1/6 anonim válasza:
Nem, nem az. A szervezett bűnözés teljesen mást jelent. Amit te írsz arra a "csoportosan elkövetett" másnéven "bűnszövettségeben" kategória illik. Egyébként nem kell, hogy családtagok legyenek, elég ha összeállnak akár ismeretlenek is.
2/6 A kérdező kommentje:
Bocsi kevertem. Azt hallottam, hogy ha összeállnak idegenek akkor többet kapnak mintha egy valaki csinálná. De nem tudtam családtagnál is számít e ez. Ezek szerint igen? AZ érdekel, hogy ha nyitva felejtem a kertkaput s átoson egy szomszéd akkor kevesebbet kap, mintha bezárom, s hívnia kell a feleségét is hogy átvegye tőle azt amit átnyújt neki a kerítésem fölött? (mert átmászni nem tud a szajréval.)
2019. máj. 10. 09:53
3/6 anonim válasza:
A csoportos és a bűnszövetség nem ugyan az.
3 kategória van.
A fenti kettő és a bűnszervezet.
4/6 anonim válasza:
Igen, rosszul tudtam. A csoportos és a bűnszervezet az nem ugyanaz. Itt lehet olvasni, hogy melyik melyik:
5/6 anonim válasza:
Nem szervezett bűnözés. Bűnszervezet ha csak egy lopást követnek el semmiképp nem jön létre, bűnszövetség azonban már igen, az pedig a lopás minősítő körülménye. Hogy az elkövetők közül kettő vagy több rokoni kapcsolatban áll, az irreleváns.
6/6 A kérdező kommentje:
Többször is tűntek el dolgok. Tehát több is volt, igaz egy se bizonyítható (még)
2019. máj. 10. 16:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!