Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthetnek torrentezésért?

Feljelenthetnek torrentezésért?

Figyelt kérdés

Még régebben leszedtem torrentről egy játékot a laptopomra, viszont idő közben újra kellett telepíteni, mert már eléggé lassú volt. Így ugye a játéktól is búcsúznom kellett, de azt gondoltam, majd ha újra lesz telepítve, újra letöltöm. Le is töltöttem ugyanazt a játékot, de azóta valamiért mindig egy hibaüzenetet ír ki, amikor elindítom. Neten is utánanéztem, hogy lehet megoldani és mindent kipróbáltam, amit írtak, de ugyanúgy kiírja azt a hibaüzenetet...Plusz még van pár, nem a torrentezéssel kapcsolatos problémám vele, pl. mindig kiírja, hogy aktiváljam a windows-t, de a termékkulcsát, amivel először aktiválva lett, nem fogadja el, valamint eredetileg Bluetooth is volt a gépemen, de az újratelepítés óta az se működik.

Szóval azon gondolkodtam, elviszem egy szervizbe megnézetni, mi lehet a baja, de egy ismerősöm szerint ha elviszem és közlöm, hogy torrentről töltöttem le a játékot, ami most nem működik, simán feljelenthetnek ott helyben, mert ez lényegében lopás. Viszont ezen az oldalon láttam egy másik kérdést, ami a torrentezéssel kapcsolatos volt és ott azt írták, csak az követ el bűncselekményt, aki feltölti a torrent oldalra a játékot/filmet/akármit, akik letöltik, azok nem tesznek semmi illegálisat, csak rendeltetésszerűen használják az internetet.

Akkor most melyik az igaz? Ha véletlenül megkérdeznék, honnan vettem a játékot és elmondanám, hogy egy torrent oldalról töltöttem le, származhatna belőle bármi bajom, azt leszámítva, hogy egy s3ggfejnek néznek?

2019. máj. 6. 18:29
 1/9 mindentudó99 ***** válasza:
85%
Senki nem foglalkozik vele. Szerinted ki vinne gépet ebbe a szervízbe utána ha ez ilyet tennének?
2019. máj. 6. 18:35
 2/9 felkelhetetle ***** válasza:
74%

Nyugodtan elviheted, gyakorlatilag ezzel a logikával több millió internetezőt fel lehetne jelenteni, hiszen szinte mar mindenki szedett le nem feltétlenül legális anyagokat!

A másik meg tényleg nem vinne senki sem hozzájuk számítógépet ha elkezdenék jelentgetni az embereket, hiszen gyakorlatilag mindenkinek a gépén lehetne találni pár illegális dolgot!

2019. máj. 6. 18:49
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Elviszed és kéred, nagy valószínűséggel felteszik a játékot, hogy működjön is.
2019. máj. 6. 19:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, igazatok lehet :)
2019. máj. 6. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:
58%
Jogilag a képeket, zenéket, filmeket lehet letölteni, mert azok miatt van díj minden adathordozón. Programokra ez nem vonatkozik.
2019. máj. 6. 19:51
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

Nem hibáztatlak, megértem, hogy minden játékot nem tud megvenni egy átlag magyar, mert nem a magyar pénztárcához vannak szabva.

De azért a kedvenc játékot illik megvásárolni és eredeti példányban játszani.

2019. máj. 6. 21:39
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Felesleges eredeti példányban olyan játékokat megvásárolni amiket úgy is csak "SinglePlayer" játékok és nem másokkal játszol együtt. Ha olyan játékokkal akarsz játszani, amivel másokkal játszol együtt akkor meg nyílván hiába szeded le a torrentről nem fogsz tudni játszani vele másokkal. Persze vannak megoldások, de azok mégsem olyanok és a legújjabb frissítéseket sem biztos, hogy megkapod.

Magyarországon szerintem a felhasználók 99%-a nem eredeti Windowst használ. Ezzel nincsen semmi gond. A Microfos is tudja ezt. Ők nem ebből szakítják a pénzt, hanem a vállalatoktól, mert ott eredeti kell...és nem is csak 1 licenszet vesznek, hanem lehetséges, hogy vagy 1000 gépre.

Semmi bajod nem lesz, ha elviszed a szervízbe. A hatóság ezzel nem foglalkozik. Amúgy sok informatika boltba nem telepítenek fel windows-t neked, csak ha megveszed. Ha ők feltelepítenek neked nem eredetit akkor büntethetőek, de ha te úgy viszed be, hogy nem eredeti van akkor nem fognak téged büntetni.

Amúgy a torrentezés nem törvénytelen. A torrenten vannak legális dolgok. Tehát, ha én csinálok egy szoftvert azt feltölthetem torrentre és ingyen adom mindenkinek.

Az egész torrent csak egy fájlmegosztás. Más gépéről szeded le. Olyan, mint régen a DC++ (Vajon van még? :P)

És a megosztás már bűncselekménynek számít. Hiszen "TERJESZTÉS", tovább adod....stb. De nyílván ezzel senki sem foglalkozik.

2019. máj. 7. 00:43
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem is tudtam hogy nekem egy csomó játék azért működik letorrentezve mert eredeti a wínydózom:XD
2019. máj. 7. 09:44
 9/9 A kérdező kommentje:

A többi választ is köszönöm.

Amúgy a windowsom eredeti (volt), de nem amiatt nem működik a játék, mert most nincs aktiválva.

És már gondolkodtam azon, hogy megveszem a játékot, de az összes eddigi kiegészítőjével együtt több száz ezer ft-ot kéne költenem rá és egyenlőre nincs fölöslegbe annyim :/

2019. máj. 7. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!