Ilyen esetben mit lehet csinálni?
Kertes házban lakom, a hátsó udvaron széltől szélig 1,5 méter magas betonfal van amit én csináltam, arra van húzva drót kerítés, mert a kertszomszéd nem zárta le a területét. Na most az a probléma, hogy a kertben pont a betonfalam területére töltöttek fel földet amibe vetettek 2-3 alkalommal, ez nyomja a befelé a betont. Szét locsolták a betont a vetemények miatt és odaöntözgettek mindent. A betonfal dől befelé, már teljesen szét van repedve. Ezt évekkel ezelőtt nagyon sok pénzből csináltam meg és nyilván nem csak az én dolgom lett volna, mert a kert meg az én udvar részem nem volt elkerítve amikor megvettem. A kertet nem tudtam tőlük megvenni, mert nem adják, viszont a betonfal ha kijavítom megint sokba kerül. 15 méter hosszú szakaszról van szó.
Már érdeklődtem biztosítónál és az önkormányzatnál, de semmi biztatót nem mondtak.
A hátsó udvarra nem lett volna elég egy drótkerítés? Azt nem tudták volna feltölteni.
Persze most utólag már hiába sírunk bele a kiömlött tejbe...
Egy tippem lenne, de ez csak tényleg tipp:
Jelentsd fel a szomszédot rongálásért!
A rendőrségi feljelentés a biztosító felé kell, hogy megfelelően alá legyen támasztva a kárigényed. (Ha már a fickó fizetésképtelen)
Elvégre nem te mélyítetted ki az udvarodat, hanem ő emelte meg az övét.
Aztán pereskedjen vele a biztosító!
(Egy próbát azért megérne!)
"azt mondta az ügyintéző"
Fontos ügyekben írásban kell kommunikálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!