Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány éves kortól vonnak...

Dragio10 kérdése:

Hány éves kortól vonnak felelősségre ha valami történik veled?

Figyelt kérdés
Hány éves kortól vonnak felelősségre saját magadat ha valami történik veled.

2019. ápr. 10. 15:40
 1/7 Szecessziós Vájling ***** válasza:
100%
14-16-18 éves korhatároktól van fokozatosan növekvő felelőssége a kiskorúnak egészen a teljes felnőtt felelősségre vonásig.
2019. ápr. 10. 15:55
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom értelmezni a kérdést tömegközlekedésre vonatkoztatva.

Ez meg mi akar lenni: Hány éves kortól vonnak felelősségre saját magadat ha valami történik veled.

2019. ápr. 10. 17:18
 3/7 A kérdező kommentje:

Úgy kell értelmezni, hogy ha elmegyek vala hova busszal és az út közbe történik valami akkor kit vonnak felelősséget?

Korom:17

2019. ápr. 14. 06:21
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Nem vagy magyar? Navyon furcsákat írsz.

Természetesen a baj okozóját veszik elő.

2019. ápr. 14. 08:00
 5/7 anonim ***** válasza:

A buszon történik veled valami, akkor a busztársaságot veszik elő.

Most lepontozhatsz.

2019. ápr. 14. 11:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ki nyomkodja a pirosat, de a béna kérdéshez képest értelmes válaszok születtek.

Mi más lehetne erre a választ, minthogy azt, aki a bajt okozta.

„Hány éves kortól vonnak felelősségre ha valami történik veled?”

Ha velem történik valami, aminek nem én vagyok az okozója, akkor azt számíthat retorzióra, aki miatt a dolog megtörtént.

Nem vagy még 18, de attól még büntethető vagy többféle dologban is. Nyilván a korodhoz mérik.

Felelőssé tehetik azokat is, akik gondoskodni kötelesek rólad, ha nem az elvárható gondossággal törődtek veled.

2019. ápr. 14. 13:25
 7/7 anonim ***** válasza:

én vagyok itt az egyetlen normális ember??? 14 éves korod fölött büntethető vagy, de saját magadnak okozott hülyeség miatt nem nagyon szoktak, ha nem rántasz ezzel magaddal senkit.

de pl. aki sportautóval a sínekre hajtott mert ugy gondolta nem elég jó az élete s az utolsó pillanatban kiugrott, de a kocsit elsodró vonat kisiklott és 12 ember meghalt, nos ő utána a börtönben gondolkozhatott tovább, hogy mennyire értékes az élete

2019. máj. 1. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!