Fegyvernek kinéző tárgy viselése utcán?
Sziasztok!
Adott egy esernyő aminek a markolata szamurájkard kinézetű, plusz az egész körülbelül olyan hosszú összecsukva és azért egy bizonyos távolságról tényleg nem mondod meg, hogy az kamu vagy sem.
Lehet ilyet viselni utcán, anélkül hogy a rendőr lefoglalja vagy ez a rendőr jókedvétől függ?
Akit érdekel itt megtalálja:
Konkrétan tudom hogy nem bűncselekmény, de még csak nem is szabálysértés!
17 lehettem, amikor a haverommal körbe-körbe sétáltunk a pécsi vasúti pályaudvaron, és dumáltunk. Eközben avval szórakoztam hogy elővettem a zsebemből egy automata fegyver kinézetű öngyúlytót, "cowboyosan" megpörgettem, majd avval a mozdulattal zsebre is raktam. Hát olcsó játék volt, hülyegyereknek!
A második körnél szemből megállított két civil rendőr hogy kérik az iratokat. Ahogy nyúltam a farzsebemhez, a szeme sarkából észrvettem mellettem egy egyenruhást is aki hátulról jött, és akinek a keze a pisztolytáskán nyugodott! Ekkor fordultam hátra teljesen, mögöttünk még kettő zsaru, ugyanígy csípőre tett kézzel!
17 évesen ez kész beszarás volt!
Annyi történt, hogy a civil megkérdezte hogy van -e nálunk szúró-vágó eszköz, vagy lőfegyver? Mondtam hogy nálam van egy stukker formájú öngyújtó. Elkérte, megnézte, visszaadta. Nem kommentálta, de láttam a tekintetükön hogy az én qrva anyámat!
Elméletileg lehet szabálysértés.
Ugyanis ha valakit megrémiszt akkor lehet garázdaság szabálysértés is eme tárgy utcán való magadnál tartása.
idézem a btl ból neked:
339. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot
a) csoportosan,
b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva,
c) fegyveresen,
d) felfegyverkezve vagy
e) nyilvános rendezvényen
követik el.”
vagyis ha calaki pánikba esik és emiatt rád hívja a rendört vagy feljelent, akkor elméletben lehet ebből büntető ügyed.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__9623..
Pacsi vele. :D Ha rendőrt nem is hivnak max hülyének néznek.
Ez az esernyo nem szamit. Alig ismerik,h az szamurajkard. Illetve a rendor kiprobalhatja,h esernyo.
Szerintem siman jarhatsz vele a minden napokban.
#1, #2-nek:
Te most vagy el sem olvastad amit beillesztettél, vagy az értelmezéssel volt gondod.
Definícó:
Aki olyan kihívóan közösségellenes, ERŐSZAKOS magatartást tanúsít, ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!