Egy faktoring cég lejárt tartozást követel rajtam, fizetési meghagyást küldött, aminek ellentmondtam elévülés miatt. Vajon mikor tudom meg, hogy bíróságra viszi az ügyet? Ha igen, hány napon belül várható a tárgyalás?
A távközlési szolgáltatási díj követelésének elévülése egy év, de ha készülékrészletek is számláz a szolgáltató, az már 5 év. Az elévülés a tartozást nem szünteti meg, csak azt zárja ki, hogy állami, bírósági eszközökkel be lehessen hajtani.
Ellentmondást 15 napon belül tehetsz, ha ezt megtetted, akkor:
2009. évi L törvény idevonatkozó része:
Perré alakulás
37. § * (1) A kellő időben előterjesztett ellentmondás folytán a fizetési meghagyásos eljárás - az ellentmondással érintett részben - perré alakul át.
(2) A közjegyző az ellentmondásról szóló értesítést az ellentmondás beérkezésétől számított nyolc napon belül kézbesíti a jogosultnak. Ha a közjegyző a határidőt elmulasztja, az értesítés a határidő utolsó napját követő munkanapon a MOKK rendszere útján a közjegyző nevében automatikusan kerül kézbesítésre a jogosultnak. Ezt a rendelkezést megfelelően alkalmazni kell a 30. és 31. §-ban meghatározott esetekben is.
(3) A közjegyző az ellentmondásról szóló értesítés kézbesítésével egyidejűleg felhívja a jogosultat, hogy az értesítés kézbesítésétől számított tizenöt napon belül
a) nyújtson be a Pp. 257. §-a szerinti keresetet tartalmazó iratot a felhívásban megjelölt bíróságon,
b) fizesse meg a felhívásban meghatározott mértékű kiegészítő eljárási illetéket,
c) a keresetet tartalmazó iratban - az ügyszám feltüntetése mellett - utaljon az ügy fizetési meghagyásos eljárási előzményeire, és
d) mellékelje a közjegyző felhívásának a másolatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!