Milyen jogszabállyal szüntethetem meg a KGFB?
A biztosító által elfogadott ajánlatot követően kifizettem a biztosítást majd rá két héttel a biztosító azzal az indokkal, hogy én nem megfelelően adtam meg az adatokat duplájára növelte a szerződésben az éves díjat és a különbözetet kéri kifizetni. Na már most nem én hibáztam. Insurán kalkuláltattam. Minden adatot megfelelően adtam meg. És ott kötöttem meg a szerződést a biztosítóval. Erre azt mondja a biztostó, hogy sajnálatos módon nem voltak jól megadva az adatok általam ezért a törvény miatt nekik kötelességük növelni az összeget. Mindent tökéletesen adtam meg ahogyan lennie kell. Arról, ha az Insuránál van hiba nem én tehetek. Az ajánlatot megkapta a biztosító még januárba elején. Ezt ők elfogadták és januárba küldték a kötvényt a díjfizetéssel együtt. A kockázatviselés kezdete február vége volt. Kifizettem a díjat majd az igazolást is megkaptam róla.
Csináltam egy új kalkulálást megint azokkal az adatokkal amik hitelesek. Fel is vettem videóra, hogy bizonyíték erejű legyen. Ugyanaz az összeg jött ki amit megkötöttem mégis engem vesznek elő, hogy "én hibáztam".
A szerződés 65 napja készült a kockázatviselés kezdete lassan 1 hónapja van. Törvényileg milyen indokkal tudnám megszüntetni a szerződést, hogy egy új biztosítónál köthessek a maradék évre és ne kelljen ezt az összeget nekik kifizetnem.
Köszönöm a válaszotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!