Házasság alatt szerzett közös vagyon végrehajtható-e ha?
Figyelt kérdés
Ha egy autóról lenne szó aminek én vagyok a tulajdonosa és a férjem csak üzembentartó. A tartozás házasság elötti bünügyi költség. Fizetés letiltás nincs mert külföldön élünk. Férjem nevén semmi nincs. Így lefoglalható e az autó? Kérlek irjatok.2019. márc. 19. 21:39
11/30 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy ezt fogjátok írni. Ha egy hitelről lenne szó például akkor jogos lenne hogy fizessük ki. De egy régi bűnügyi fél milliós költséget nem szeretnénk kifizetni. Pláne ki tudja mik jönnének még rá pl végrehajtó díja stb. Irjatok a kérdésre légyszi aki biztosan tud valamit.
2019. márc. 20. 07:23
12/30 anonim válasza:
Közös vagyon. Akkor is, ha a te neveden van. Akkor lenne külön vagyon, ha lenne házassági vagyonjogi szerződésetek.
Tan nem kellett volna a férjednek bűnügybe keverednie és már nem is lenne probléma.
13/30 A kérdező kommentje:
Úgy látom itt nem fogok választ kapni a kérdésre a rosszindulatú emberek miatt. De mindegy. Mert azóta megtaláltam az interneten hogy nem foglalható ha azt én csak is a saját pénzemből vettem vagy ajándékba kaptam. Úgyhogy ennyi. Ezt meg nem hiszem hogy nekem bizonygatnom kellene.
2019. márc. 20. 07:33
14/30 anonim válasza:
Házasságban ha nincs vagyonjogi szerzodes, nincs saját pénz, kivéve az örökséget, illetve a házasság előtt már meglévő vagyont. Az ajándék akkor számít, ha azt nem a házastársadtól kaptad. De továbbra is, ki kellene fizetni a tartózást. De gondolom apuci amúgy is csalás miatt volt büntetőper alatt, így marhára mindegy neki, ha most folytatja a bűnöző életmódot.
15/30 A kérdező kommentje:
Nem apuci mert nincs gyerek. De amúgy mondtam már hogy dolgozunk csak külföldön te okoska.
2019. márc. 20. 07:41
16/30 anonim válasza:
Attól függ, hogy érted, hogy saját pénzből vetted. Ha bizonyítható, hogy házasság előtt szerzett pénzből, akkor oké, de ha házasság alatt kerested rá a pénzt, az közös vagyonnak számít.
17/30 anonim válasza:
Senki nem kérdezte, hogy dolgoztok e. Apuci akkor is bűnöző, aki még mindig nem tanult a hibájából és továbbra is csak. Vagy mondhatjuk épp lopásnak is. De nem mindegy? Bűnözés bűnözőné asszony. Szép páros. Jo is, hogy nincs gyerek, belőle is csak bűnözőt nevelnetek. Amúgy mit dolgoztok? Mosogatók egy kínaiban? Így már értem,hogy kell a nagy, meno autó, mert anélkül nem lehet dicsekedni, hogy jaj, én külföldön élek és dolgozóm, nekem milye jól megy
18/30 A kérdező kommentje:
Te milyen alapon kommentelgetsz ide amikor azt sem tudod hogy miről van szó? De rögtön ítélkezel. De nem állok le veled hisz nem is ismersz és látjuk hogy egy nyomorult életű vagy aki egy névtelen oldalon éli ki magát mert nincs jobb dolga.
2019. márc. 20. 08:45
19/30 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat köszönöm.
2019. márc. 20. 08:46
20/30 anonim válasza:
"Mert azóta megtaláltam az interneten hogy nem foglalható ha azt én csak is a saját pénzemből vettem vagy ajándékba kaptam. "
Így van. Csakhogy nem ajándékba kaptad, nem magánvagyonból vetted, hanem a KÖZÖS házastársi vagyonól. A fele a férjedé, így simán lefoglalható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!