Ha 2 egymás melletti ingatlanom van, az egyiket árulom, megszabhatom-e, hogy kinek (nem) adom el?
Adott 2 családi ház, az egyik örökség, a másik saját építés.
Az örökség üresen áll, lassan időszerű lesz eladni, mert így csak romlik az állapota.
Eddig "élveztem" azt a helyzetet, hogy nincs szomszédom, de őszintén szólva a pénznek is meglenne a helye.
Ami miatt eddig nem hirdettem meg, hogy nem szívesen adnám el pl gyerekes családnak, kisebbségnek, vagy csak olyannak, aki nem szimpatikus.
Volt már rossz szomszédom, és az pokol.
volt, aki minden egyes hétvégén hajnali 5-kor beindította a körfűrészt.
Voltak, akik bulizni szerettek, és hajnalig bömböltették a mulatóst.
De volt egy "legalja" család is, italoztak és ordibáltak naphosszat.
Sőt, most jut csak eszembe, volt egy anyuka a kislányával, azt hinnénk, hogy egy gyerek nem csinál zajt. De egész nyáron itt volt a kis unokatestvére, kaptak egy medencét, és reggeltől estig ment a visítás. Tudom, az élet velejárója, de én szeretem a csendet, és mikor állandóan visítanak, hogy nyáron nyitott ablaknál nem tudok egy filmet megnézni, vagy kiülni egy könyvvel a kertbe, az azért bosszantó.
Szóval ha jelentkezik egy vevő, megvan a pénze is, én mondhatok-e nemet neki, vagy ez diszkrimináció?
Nyilván nem mondanám azt, hogy bocs, de kisebbségnek nem adom el.
Esetleg olyasmit, hogy van egy másik érdeklődőm, vagy hasonló. De mi a teendő, ha a hirdetés 3 hónap múlva is aktív, és ő megint jelentkezik, hogy hajlandó megvenni?
Feljelenthet-e hátrányos megkülönböztetés miatt?
Azt megszabhatod, hogy MOST kinek adod el. Azonban a későbbiekre semmiféle beleszólásod nem lesz abba, higy ő kinek fogja eladni, kire fogja hagyni örökül vagy éppen miben változik meg az élete, pl. odaköltözik-e hozzá a 3 gyerekes unokahuga vagy megnősül 70 évesen és újra gyereke lesz.
Ha eladtad, onnantól már nem dönthetsz róla, hogy mi legyen vele a jövőben.
Add ki bérbe!
Azt, hogy ki lesz a bérlőd, azt mindig te szabhatod meg. Igaz, hogy nem egy összegben lesz belőle nagy pénzed, viszont folyamatosan fognak fizetni és ha nem tetszik ami ott van, akkor keresel másik bérlőt.
Pénügyileg tényleg jobb bérbe adni. Tegyül fel, hogy most 7 milliért eladod a házat. Egy összegbe megkapod, de már nem lesz a tiéd a pénz. Ha kiadod havi 70 ezerért akkor 8,3 év alatt bejön az ára és az ingatlan értéke nem fog csökkeni inkább növekedni és később is eladhatod, ha tényleg szükszég lesz az azonnali nagy pénzre pl.: sürgős orvosi kezelést. De, ha folyamatosan bérbe adod és nem csak addig amíg az ingatlan ára megtérül, hanem tovább akkor már profitod is keletkezett belőle és már megérte az egész.
A számok csak általam kitalációk az ingatlan ára és a bérbeadási ár városonként változik, ezt neked kell tudnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!