Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebben az esetben mi van?

Ebben az esetben mi van?

Figyelt kérdés

Szóval belekevertek engem egy ügybe 2 srác tett rám vallomást.

Forró nyomos házkutatás nálam.Vagyis lett volna de nem voltam otthon(hajnal2kor)másnap megkérdezték főbérlőmet házmesteremet közvetlen szomszédomat akik közölték a rendőrökkel h hetek óta nem láttak.Nem is mivel hetek óta az ország másik végén dologoztam.Szóval semmi bizonyíték sőt még mellettem szóltak a feddhetetlen emberek vallomásai.mégis beidéztek a yard-ra.Bementem elmondtam mi van az egyik sráccal szembesültem a másik nem akart velem megtagadta a szembesítést.Jött egy papírom nov-ben h az ügyészség bizonyítékok hiányában viszadobta a z ügyet.Behívtak megint a jagellók h bizonyíítsam be h én ekkor és ekkor itt és itt voltam.Mivel feketén dolgoztam így a cég ugye kizárva.Vittem mozijegyeket tankolásról blokkokat sőt még helyijáratos buszjegyeim is voltak dátumozva.

Na ere nem az lett h ejtik ellenem a vádat henem vádat emelt az ügyészség.????????????????????????Szóval addig kevés bizonyítékuk volt ellenem(vagyis szinte semmi)aztán miután én vittem pár dolgot amelyek engem igazolhatnak már van elég bizonyítékuk???????????????????????

Szóval hamarosan tárgyalás.Én kikértem a rendőrségen keletkezett összes vallomást(több 100 oldal)és az a komoly h olyan össze-vissza az egész h a 2rám valló ember sem állít egyformákat.Konkrétan ez egyik mond 1 időpontot a másik első alakalommal más időpontot mondott majd miután még 1x kihallgattaá megint egy másikat de az sem egyezik az első iltő által megjelölttel.Szóval megmutattam egy jogász ismerősömnek(még csak tanuló)akinek fogalmi sincs h tényleg mindezek ellenére is ellenem h lehetett vádat emelni.

De én még mindíg nyugodt vagyok mivel végigolvastam a vallomásokat és tudom azt h 2-3kérdéssel ők már meg is vannak fogva(konkrétan azokra kédezek visza ami szerepel a vallomásukban)

De mi van akkor ha úgy mint a rendőrségen most sem szembesül velem az egyik illető???????Megteheti azt h ne válaszoljon a kérdéseimre hogy ne tegyen vallomást?

És ha ismételten ezt teszi az mit jelenthet a bíróság szemébe?Azt h azért nem szembvesül velem mert valami sántít abban amit ő elmondott?Vagy lesz.arja a bíróság és jó ő nem akar szembesülni engem meg így is úgy is elítélnek????

Hogy juthatott el idáig ez az ügy ilyen emmilyen bizonyítékokkal?És miért nem vették figylembe azt h a környezetemben élők(akikkel nap mint nap találkozok)egybeffüggően állították h hetek óta nem láttak??És ezek tiszetsséges 40-50éves emberek soha nem volt gondjuk a törvénnyel.Akik meg engem belekavartak nos nekik már többször is.

2010. júl. 3. 12:11
 1/2 anonim ***** válasza:
69%

Sajna a mai rendszer nem azt védi, aki ártatlan, és tényleg bizonyítékkal rendelkezik.

A rendőrök csak azt nézik az ügyészséggel egyetemben, na ok itt van ez az ügy, két hülye tanú is mondja akkor erre az esetre már van egy "elkövető" mindjárt tárgyalás és tessék egy ügy legalább már le van zárva. De hogy jól is dolgozzanak, attól nem kell félni. Mindenképpen fogadj egy jó ügyvédet, aki azilyen hülye ügyészt két perc alatt szétcinálja.

Sok sikert!!!

2010. júl. 3. 12:58
 2/2 anonim ***** válasza:
A két srác gyanúsítottként szerepelt a nyomozásban vagy tanúként? Most az hogy nem akar szembesülni csak bizonyos pozicióban lehetséges...Úgy értem ha gyanúsított, akkor nyilatkozhat úgy hogy nem kíván részt venni szembesítésen. Tanúként csak akkor ha leírja, hogy tart a szembesítéstől, mert megfenyegetted őt vagy családját, stb. Amúgy kötelező. Ha egy ügyben vádemelés van akkor ott elviekben kell legyen bizonyíték! Kikértél minden iratot, vagy csak a vallomásokat? Az meg hogy te vittél mozijegyet, buszjegyet stb...hát az nem az igazi. Valószínű hogy bekérhették a mobilcellainfot (például), na és az alapján kihozhatták, hogy ott voltál a helyszínen. De lehet hogy más módszer volt. Egy ügy csak akkor jut tovább, ha van bizonyíték. Ha nincs akkor hidd el nem akar senki plusz melót a nyakába venni.
2010. júl. 3. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!