Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire számíthatok?

Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy reggel felmentem messengerre, majd írta egy lány, hogy a történetembe ki volt róla téve egy kép egy perverz szöveggel, majd egy másik lányról is. Kaptam értesítést a facebooktól, hogy az éjszaka folyamán egy másik helyről bejelentkeztek. Na most azóta úgyvan, hogy én nemtudom mi történt és a két lány kérésére le is töröltem a facebookomat, email-címmel együtt és csináltam egy újat. Viszont az egyik lány el mondta ezt a szüleinek és hogy ezt nem hagyják annyiban és szerintem ők azthiszik hogy tényleg én voltam. Ilyesmiért feljelenthetnek? Max. a lescreenelt kép maradt meg nekik, ahogy a napomban kint volt. Nem hisznek nekem szerintem és félek, hogy feljelentenek és nemtudom mire számítsak.

2019. márc. 13. 14:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Figyelj, ne töröld ki a profilt. Semmit sem érsz vele, es amugy is nehogy mar más mondja meg mit csinálj a sajat profiloddal.

En is kaptam egy vírust egy ismerőstől, mert feltörték a fiokjat. Nem csináltam belőle hisztit.

Ezt az utolsó fenyegető üzenetet nem igazán értem :/

Amugy ugy van igen, hogy a fiók offolva lesz, nem egyből törölve. Lépj vissza, kérj elnézést nyilvánosan az oldaladon mindenkitől aki kéretlen üzenetet kapott, vagy valami személyéhez fűződő sérelem érte, tudatod veluk hogy nem te voltál, hanem feltörték a fiókod es mindenkitől elnézést kérsz. Ezzel le is véded magad. A legrosszabb amit ilyenkor tenni lehet ha meghunyaszkodsz es ugy ugrálsz ahogy fütyülnek. Állj ki magadért. Tudod bizonyítani hogy nem te voltál? Igen, kaptál is rola e-mailt (btw jelezd ezt a facebooknak is hogy nem te voltál). Jelentkezz ki minden helyről, jelszocsere. Fbn is a bejelentkezett helyekről leptesd ki az alkalmazást.

Ezek utan feljelenthetnek teged persze, de nem fognak sokat érni vele, mert te ártatlan van. Nem kell felni :) csak a sajat pénzüket pazarolják vele. Ha megkeresnek a feljelentés elott (amit kellene is), akkor próbáld nekik felvázolni higgadtan a helyzetet. Hogy mi történt, nem te voltál de nagyon sajnálod. Hogy tegyenek feljelentést, de ne ellened, hanem ismeretlen ellen, amihez szolgáltatod az IP címet az emailbol. (Ha nem is küldtek el e-mailben a központban -főleg ha visszajelzed hogy nem te voltál!- meg fogjak tudni mondani a hálózati számot). Onnan meg a rendőrség kideríti ki volt, de az mar nem a te resoltod. Neked ebből ha tenyleg ártatlan vagy, nem eshet semmilyen bajod, pénzügyileg sem (a pert nem te fogod fizetni, hacsak nem találnak bűnösnek, de ártatlanság eseten ezt eleg könnyű cáfolni. Meg amugy is, a perben az bizonyít aki állít, ergo neked kedvezőbb az alperesi helyzet, mert nem neked kell bizonyítanod, maximum csak vedekezned).

Nyugodj meg, es ami a legfontosabb, ne hagyd hogy irányítsanak. Nem kell mindent ugy csinálnod ahogy a zsarolók mondjak, csupán azert mert két ribinek megsértették az egojat. :) minden rendben lesz, csak csináld meg amiket írtam

2019. márc. 15. 11:16
 12/12 anonim ***** válasza:

A profil törölgetés tenyleg zsarolás, szoval ne hagyd magad, a kamu profil pedig szinten egy érdekes eset... Elküldöd priviben az üzenetet? Hátha ugy többet tudunk segíteni. (A végen meg siman elképzelhető hogy te perelhetsz a fenyegetés es zsarolás miatt).

Elozo

2019. márc. 15. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!