Hogyan tudnám egy közvetlen hozzátartozóm ingóságait megkapni, ha nem akarom vállalni a temetését?
Komplikált az ügy, az egyik szülőm hollétéről fogalmam sincs (mivel egyetlen élő rokon vagyok, gondolom a hatóság úgyis megtalál, ha valami történik), de azt tudom, hogy nincs saját lakása, albérletben van valószínűleg. Nekem csak az a pár használati és dísztárgy kellene, amiknek nincs nagy értéke, vagy legfeljebb csak számomra. (vasalódeszka, szárító, fényképek, esetleg pc, tv)
Ezekről is le kell mondanom, ha az államra akarom hagyni a temetését (tehát lemondok az örökségről, ami gyakorlatilag kimerül a fent említett tárgyakban, mert mása biztosan nincs)? Vagy abszolút hibás az elképzelésem?
Teljesen tájékozatlan vagyok ebben a témában, még senki közeli se halt meg, hogy láthassam az ügy menetét, és nincs senki a közelemben, aki jártas lenne a jogban. Válaszokat előre is köszönöm!
Ha elmesélném az életem, mindkét szülőm te magad köpnéd arcon, de nem lelki boncolgatást kértem (akkor nem ide és nem így írom a kérdést), hanem jogi tanácsot.
Kérem, hogy csak az szóljon hozzá, aki érdemben tud segíteni, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!