Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az orvosnak van joga ilyen...

Az orvosnak van joga ilyen kérdéseket feltenni?

Figyelt kérdés
Nem rég voltam szakrendelésen a kórházban és az orvos elég furcsákat kérdezett tőlem. Pl. nagyon érdekelte a foglalkozásom, hogy mit dolgozom. Mivel szellemi szabadfoglalkozású tevékenységet végzek otthonról, így azt a választ adtam neki, hogy otthoni számítógépes munkát végzek, de faggatott a részletekről is, hogy pontosan mit. Ezután azt is kérdezte, hogy van-e Facebook oldalam és, hogy milyen gyakran Facebookozok, illetve, hogy milyen gyakran nézek televíziót és, hogy melyik csatornákat szoktam. Ott ült az asszisztense is, és ő is kérdezgetett, hogy mi a véleményem az EU-ról és a civilszervezetekről. Úgy gondolom, hogy ezek abszolút magánügyek és ehhez senkinek semmi köze. Nem igazán értem mi célja volt ezzel az orvosnak, de kimondottan megalázva éreztem magam, ezért gondolkodtam már polgári peres eljárárás indításában személyiségi jogok megsértése miatt, de mivel csak az asszisztens volt jelen rajtunk kívül és kétlem, hogy az én verziómat támasztaná alá, így nem sok értelmét látnám. Azt viszont elkeserítőnek tartom, hogy idáig züllött ez az ország, hogy ilyet bárkivel meglehessen ma tenni. Ezek szerintem valami soros ügynökének vagy miacsudának nézhettek engem, bár okot erre nem adtam szerintem. Hová fordulhatnék ez ügyben jogorvoslatért?

2019. febr. 20. 03:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%

10-es, ha nálad van a bölcsek köve, kérlek, oszd meg velem tudásodat!

Miért érthető, hogy a pszichiáter, ill. asszisztense arról érdeklődik, hogy milyen tévécsatornát néz, van-e FB-oldala, vagy hogy mi véleménye az EU-ról és a civil szervezetekről?

Kérdezőnek!

Még annyi eszembe jutott, hogy a betegjogi képviselőt fölkeresheted. Ezzel vesztenivalód nincs.

2019. febr. 20. 13:20
 12/17 anonim ***** válasza:
44%

Goldmund! Tudod ha a kérdező azzal ment be, hogy rémálmai vannak, amiben kergetik a fideszesek vagy a migránsok, vagy bárki, akinek köze van a politikához, nem olyan bonyolult ezt belátni, hogy miért kérdezne bárki erről.

Tudod ha valaki amiatt megy pszichiátriára, mert megerőszakolták és emiatt nem megy neki azóta senkivel sem a szex, akkor tetszik vagy sem bizony ki fogják kérdezni olyan dolgokról is, amik sokkal intimebbek, mint az, hogy milyen FB oldalakat nyitogat.

2019. febr. 20. 22:00
 13/17 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem írtam, hogy a pszichiátria volt. Kardiológián voltam, habár a lényegen semmit nem változtat.
2019. febr. 20. 23:32
 14/17 anonim ***** válasza:
44%

Meg lehessen ma tenni - így. Mert a megtenni tartozik együvé.

De a kérdésre válaszolva: nem lehet,hogy te tettél valamilyen megjegyzést előtte pl. az egészségügy állapotáról, vagy olyasmit mondtál, ami miatt jöttek ezek a kérdések? Nem csak beszélgettek, vitatkoztak veled? Ja, és Soros-ügynök - így.

2019. febr. 21. 09:44
 15/17 anonim ***** válasza:
38%
Ha ez tényleg igaz, akkor ez nagyon durva..
2019. febr. 21. 15:54
 16/17 anonim ***** válasza:
65%
Lehet, hogy az orvos csak unatkozott és fel akarta magát élénkíteni valamilyen nem orvosi témával. Egyébként meg felnőtt ember nem válaszol olyan kérdésre, amire nem akar.
2019. márc. 14. 18:48
 17/17 anonim ***** válasza:
50%

"gondolkodtam már polgári peres eljárárás indításában személyiségi jogok megsértése miatt"

És hol sérültek a személyiségi jogaid, te szerencsétlen?:D

Kérdezett valamit, te meg eldöntöd, hogy válaszolsz-e vagy sem. Kérdezi egyelőre nem tilos.

Az tény, hogy semmi köze hozzá, de ha ilyen baromsággal ügyvédhez fordulsz, körberöhögnek. Nem kell válaszolni, ha nem tetszik a kérdés oszt' ennyi.

2019. aug. 14. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!