Szerintetek az korrekt, hogy a 4 gyereket szülő nők életük végéig SZJA mentességet kapnak?
Problémáim ezzel:
- olyan mintha Orbán saját családja gyarapodása miatt akarná ezt megvalósítani (mivel az ő nevén úgysem lesz soha semmilyen cég)
- olyan adókedvezmény, amelyet a férfiak sosem érhetnek el, még akkor sem, ha forint trilliárdokat hoznak a hazának, ami kisemberek esetén ugyan nem nagy dolog, de egy olyan férfi és olyan nő között, akik pontosan ugyanolyan gigantikus cégbirodalommal rendelkeznek
(ami legyen csak pár milliárd forint bevéteű) már jelentősen számottevő bevétel különbség, ami nem fair, sőt diszkriminatív
Nem állítom, hogy 4 gyermek megszülése nem nagy teljesítmény, de szerintem egy korrupt rendszernek nem ilyen formában kellene díjazni azt, hogy valaki részben pont az általuk előidézett népesség csökkenés megállításához szüléssel hozzájárul..
Wbiker!
Én nem a CSOK-ról beszéltem, egyrészt az nem szabad felhasználású és igen komoly feltételei vannak (pl. ahogy írtad önerő) Én az új belengetett életkezdési támogatott hitelről.
Én viszont a csokról beszéltem. Te meg arra reagáltál.
A belengetett hitelnek is van egy rákfenéje: hogy elkötelezed magad a bizonytalanra. És feltételei annak is lesznek.
Mikor fogja belátni ez a szerencsétlen nép, hogy a semmire nem lehet mindenbe hitellel beleugrani?
A hitel nem ödrögtől való. De nem a semmire.
Wbiker
A semmire 10 millió kedvezményes hitel nem lesz elég. Nem is az a cél, hogy mindenkinek ingyen lakást adjanak...
Wbiker!
"A legnagyobb bajom ezzel az, hogy ismerve drága honfitársaim bizonyos hányadát, ERRE is úgy vetődnek majd rá, mint gyöngytyúk a takonyra."
Ezt a részt értettem félre.
"A semmire 10 millió kedvezményes hitel nem lesz elég. Nem is az a cél, hogy mindenkinek ingyen lakást adjanak..."
Ez tök jó, de egyrészt bem kellett volna akkpr kinyírni az egyetlen módot arra ,hogy a kev3sbé tehetősek is lakáshoz jussanak (ltp)
Másfelől elvileg a családok éve van és nem a pénzeszsákok támogatása a hangoztatott cél. Akkor pedig valami biceg a sztoriban...🤔
Szerintem ez az egész nagyon kevés nőt fog érinteni, azért valljuk be nem sokan fognak ezért még több gyereket szülni. Legalább csinál valamit a kormány, még ha ezek csak látszat intézkedések is.
Megjegyezném hogy van Magyarországon egy kisebbség, akiktől nem idegen akár az 5-6 gyerek (szegénységbe) szülése sem, szerintem ezekkel a kedvezményekkel ők járnának jobban. Gondolom tudjátok kikre gondolok.
Amúgy is aki 4 gyereket felnevel annak amúgy sem lenne ideje dolgozni, ha jól akarja csinálni, mert az nem nevelés hogy napi 1-2 órát találkozunk a gyerekünkkel.
Utolsó, bár igauad lenne...
De sajnos van az a buta réteg, akiknek elegendő ez a mézesmadzag arra, hogy a semmite bevállaljanak 3-4 gyerelet, mert csak az ígéret fog a szemük előtt lebwgni. Ilyen ma egy felelős családpolitika, felelős "szülőkre" építve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!