Az autószerelő 100e forintot követel, de nem ez volt megbeszélve, olyat épített be amit nem kértem?
Most azt mondja addig nem adja vissza a kulcsot amíg ki nem fizetem. 70 ezer forintban állapodtunk meg javítási költségként, előtte átnézte az autót, nála volt egy hétig.
Most 170 ezret követel, mert szerinte a javítást csak úgy lehetett megcsinálni, hogy egy alkatrészt kiszerelt, amit csak annak roncsolásával lehetett megcsinálni! Újat rendelt, a régit nem lehet visszaszerelni mert eltörtek a tartók rajta meg valami rugós valami is, amit nem lehet javítani, csak egyben megvenni.
Nincs plusz 100 ezer forintom, nem szólt előre hogy ő ezt beépíti, megrendeli. Ilyenkor milyen lehetőségeim vannak jogilag?
Berohadt alkatrészt amit csak szétvágni, szétütni lehet senki sem látott?
Ott alul ahol folyamatosan éri a sár meg a mocsok. Aztán az idő megteszi a magáét.
Egyébként mit csináltál volna ha félig szétszedi és közli, hogy mi a helyzet ?
Azt mondod, hogy rakja össze mert igy nem kéred a javitást. És ha a hiba miatt nem lehet az autót biztonságosan használni? Én bizos nem adnám át úgy az ügyfélnek. Kinek a felelőssége ha a tulaj mégis használja az autót és balesetet okoz?
Hiába mondod, irod le, hogy az autó nem biztonságos. Az ügyfél úgyis a szerelőre fogja mert hát ő nem ért az autószereléshez. A szerelőnek pedig nincs joga levenni a rendszámot a forgalomképtelen autóról.
Sziasztok! Közben kaptam egy szerelő számát! Ő felhívta ezt az embert, megkérdezte mi volt az alkatrész, stb. Neki is kamuzni akart, mire bemutatkozott hogy 20 éve szerelő és ne akarja becsapni. Valóban szükséges volt a csere, de nem létszükség volt, ha fordít rá időt, megcsinálhatta volna a cserélés nélkül is a régi alkatrésszel, csak így kényelmesebb és gyorsabb volt neki. A telefonos szerelő elmondta nekem hogy 60 ezer forint annak az alkatrésznek a beszerzési ára.
Most beszéltem én is az emberrel, megállapodtunk hogy mivel hibázott, összesen mindenért 100 ezret fizetek neki, így erre az alkatrészre a felét fogom odaadni, mert ő is hibás volt. Dúlt-fúlt de belement, holnap mehetek a kocsiért! Kösz mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!