Ha beszűntetnék az idegen nyelvek tanítását az iskolákban az egyértelműen javítaná a kivándorlási válságot. Miért tanítanak angolt és németet?
Jól van ne legyetek már ennyire radikálisok a kérdezővel... :)
Logika még van is benne, ugyanakkor annyira pocsék a nyelvoktatás Magyarországon, hogy teljesen felesleges lépés lenne! Aki beszél idegennyelvet annak csekély része tanult meg valóban az iskolában, ált. ez önszorgalomtól függ, ahogy a középiskolákban tanítanak úgy nem lehet idegen nyelvet megtanulni! Engem 5 év alatt nem tudtak megtanítani angolul, majd mikor beindult a torrent világ és elkezdtünk mindannyian jellemzően amerikai sorozatokat nézni felirattal, akkor megtanultam angolul. Észre sem vettem és megtanultam! Persze többet értek, mint amennyit beszélek, de ezen 1-2 hónapnyi kényszer segítene, ha kimennék, de megy a bánat!
Diplománál látnám értelmét ha eltörölnék a nyelvvizsgához kötést, bizonyos szakirányoknál de nem azért, amiért te. Egészen egyszerűen, aki úgy gondolja, hogy itt akar boldogulni és a munkája során nincs szüksége idegen nyelvre (ez utóbbiba azért "bele kellene szólni!") és bőven van ilyen terület, azt ne hátráltassuk ezzel!
Egyébként rengetegen dolgoznak külföldön úgy, hogy nem beszélnek semmilyen idegennyelvet.
Senkinek nem az a motivációja a külföldre költözéssel, hogy iskolában nyelvet tanult. Ha nem lenne angol/német a suliban, ettől még a motiváció ugyanúgy megmaradna, csak épp iskolán kívül tanulna nyelvet az ember.
Meg nem oldana semmit az elképzelésed, csak újabb problémát generálna az amúgy sem túl fényes oktatási színvonalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!