A mamám engem jelölt meg örökösnek amit egy ügyvéd jelenlétében készitett végrendeletet. A háznak a háromnegyed része lesz az enyén, anyué pedig az egynegyede vagy is a lányáé. Anyu megtudja támadni a vérendeletet?
Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 09:40
1/5 anonim válasza:
Nem, mert a köteles rész a jogos örökség fele. Más testvére nincs anyukádnak akkor így működhet. Viszont magyarországon mindent meg lehet támadni, ha lesz kedve hozzá, de inkább mond neki, hogy nyugodjon bele és fizesd ki a részét, de ne adj neki túl sokat, mert nincs úgyse jó pozícióba.
2/5 anonim válasza:
A kötelesrész valóban a jogos örökség fele. A kérdés az az hogy mi a jogos örökség amit felezni kell.Ha a ház kizárólag nagyanyádé és egyébként anyád lenne a törvényes örökös akkor nem az egészet kéne felezni?miért negyedelt?(csak szimplán matekoltam)
3/5 anonim válasza:
Tényleg utolsó most én is kiszámoltam. Itt még van valami furcsaság.
4/5 A kérdező kommentje:
mama nem szeretné ha anyúé legyen a ház,ezért engem jelölt meg mint örököst.
2010. jún. 30. 21:45
5/5 anonim válasza:
jelenleg kié a ház?
milyen arányban?
nagypapa után örökölt valaki ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!