Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fegyvertartási engedély mi...

Fegyvertartási engedély mi hogy van?

Figyelt kérdés
Sportlövészeti fegyver tartási engedéllyel milyen fegyverek tarthatóak? Úgy tudom a nagyobbakból félautomatát lehet, de mi helyzet az automatákkal? Uzi, M4 stb. ilyenekre is lehet szerezni evvel az engedéllyel vagy ilyenekre nem adható és nincs is semmilyen lehetséges engedély Magyarországon rájuk?
2019. jan. 20. 16:18
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igen lehetséges, mert ugye a sörétes lehet félautomata is ugye?
2019. jan. 20. 16:59
 12/18 anonim ***** válasza:
43%
Otthinvédelemre riasztód legyen rendőrségre vagy a távfelügyeleti céghez bekötve, kisebb a kockázata, nagyságrendekkel hatékonyabb
2019. jan. 20. 17:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Mondtam, hogy nem tiszták a fogalmak.

Szóval félautomata puskát nem tarthatsz sem önvédelemre sem vadászatra. (Kivétell a sörétes vadászpuska és azt is kizárólag vadászatra, amihesz vadászfegyver viselésére jogosító engedély kell)

2019. jan. 20. 17:09
 14/18 A kérdező kommentje:
Akkor melyik engedéllyel lehet hatékonyabb otthon védelemre alaklmasabb fegyvert szerezni? Vadászatival vagy sportlövészetivel?
2019. jan. 20. 17:14
 15/18 anonim ***** válasza:

Egyikkel sem, mert sem sport sem vadásznál nem az önvédelem a cél.

De minek?

2019. jan. 20. 17:16
 16/18 anonim ***** válasza:

"Golyós félauto, egyesre butítva mehet! Van is kint HKG3, Dragunov,..."

Ha "egyesre van butítva" akkor az már nem félautomata!

2019. jan. 20. 17:17
 17/18 anonim ***** válasza:

A vadászfegyverhez vadászvizsga és vadászengedély kell. A fegyvert otthon elzárva, lőszert fegyvert külön tárolva kell elzárnod.

A sportfegyvert alap esetben a sportlőtéren erre a célra kialakított helységben kell tárolni, vagy bizonyos esetekben hazaviheted, ha ott megfelelően kialakított (külön lőszeres szekrény külön fegyver szekrény stb) helyen el tudud zárni.

Ha ezek bármelyikét önvédelemre előveszed, megtöltöd, akkor elmagyarázhatod a rendőrnek, hogyan is tudtad az egyébként szabályosan tárolt fegyvert hirtelen elővenni a zárt szekrényből, majd a lőszert is elővenni a zárt szekrényből és tölteni. Mindezt nagyhirtelen önvédelmi helyzetben.

2019. jan. 21. 19:31
 18/18 A kérdező kommentje:

A kérdés az hogy melyiknél vannak erre a célra jobbak? Értem amiket írtok de mi van akkor ha éjjel alszom fent az emeleten, és jelez a riasztóm. Felkelek és tegyük fel a mellettem lévő tároló helyiségben tartom a fegyvereimet és a lőszereket, átmegyek oda ott megtöltöm, élesítem és úgy megyek le. És ha meglátom a betörőt/ket nem is feltétlen kell lelőnöm mert lehet már attól is megijed/ednek ha ráfogom/rájuk fogom a fegyvert és azt mondom hogy "Állj, fel a kezekkel a rendőrség már értesítve lett, már úton vannak. Úgy hogy egy lépést se, se egy moccanás vagy bármi amíg ki érkeznek mert szétlövöm a fejed/teket"

Ez csak 1 szituáció de előfordulhat. Nem sok jó arc lakik a környékünkön és szeretném ha biztonságban érezném magam otthon bármely napszakban.

2019. jan. 22. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!