Fegyvertartási engedély, mi hogy van?
Leegyszerűsítve.
3 féle vizsga van. Pisztoly, sörétes, golyós. Akár vadászként, akár sportolóként teszed le, érvényes a másik felhasználásra is.
Katona és rendőr, civilként vizsgázik, mert náluk nincs vizsga és a munkakör nem mentesít!!!
Ja és persze külön kell még a vadász vagy sport vizsga, rendőrnek is!
Jaa illetve azt nem értem még hogy a sportlövőknél csak egy bizonyos fehyver kategóriára adnak engedélyt? Szval mondjuk a B típusú fegyverekre kapna vki azt az alapján kaphatja mert mindig B típusú fegyverekkel lőtt?
És mikor jön el az a pont amikor egy sportlövész elgondolkodhat egy fegyvertartásin? Hány versenyen kell megelőnie azt a szintet? És ő ad be kérvényt az egyesültéhez vagy mondják egy idő után az egyesületben hogy már mehetnél vizsgázni is és akkor kezdheti el igazából vki ezt az egész procedúrát vagy hogy van ez?
A sportlövészeti ág elég zavaros nekem.
A kérdező kommentje:
Szval akik hivatásukból adódóan tartanak otthon azoknak ilyen esetben le kell vizsgázniuk?
# 2/3 Időpont ma 13:08 Privát üzenet
A kérdező kommentje:
Jaa illetve azt nem értem még hogy a sportlövőknél csak egy bizonyos fehyver kategóriára adnak engedélyt? Szval mondjuk a B típusú fegyverekre kapna vki azt az alapján kaphatja mert mindig B típusú fegyverekkel lőtt?
És mikor jön el az a pont amikor egy sportlövész elgondolkodhat egy fegyvertartásin? Hány versenyen kell megelőnie azt a szintet? És ő ad be kérvényt az egyesültéhez vagy mondják egy idő után az egyesületben hogy már mehetnél vizsgázni is és akkor kezdheti el igazából vki ezt az egész procedúrát vagy hogy van ez?
A sportlövészeti ág elég zavaros nekem.
Na.
1.: Attól, hogy valaki hazaviheti a céges fegyvert, attól kell vizsgáznia, ha civilként is akar és nincs neki vizsgapapír.
2.: Sportlövőként meg kell lőni, egyesületi tagként a minősítőt, ez ha van lóvéd és időd 1-1,5 év. Utána kérsz ajánlást az egyesülettől, és ha ők rábólintanak, na akkor mehetsz a rendőrökhöz a saját fegyverpapírért.
3.: Sportlövőként BÁRMILYEN, hazai hivatalosra kérheted, ha versenyzőként meglövöd a minősítőt! IPSC, IDPA, gyorspont, 3gun, távlövészet, elöltöltős, FT,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!