Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez így jogilag javítana a...

Ez így jogilag javítana a helyzetemen?

Figyelt kérdés

Ha fegyverrel védem a kertem és a házam, DE néhány jól látható helyen kiírnám, hogy pl.

"Fegyverrel védem az ingatlanomat és területét, ha belépsz MINDEN felelősség a Tiéd!".

Ez enyhít valamit a felelőségemen, ha netán lelövöm?

Hiszen belépéskor máris 'aláírja', hogy vállalja a következményeket!?

2010. jún. 27. 14:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem sokat, függ attól, hogy milyen szándékkal jön be valaki, hogy van "felfegyverezve" milyen sérülést okozol neki, és hogy te milyen eszközt használsz, és arra van-e engedélyed. Szerintem konzultálj egy témában járatos jogásszal.
2010. jún. 27. 14:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha van fegyvertartási engedélyed, és törvényes fegyvered, akkor szerintem segíthet... Bár itt is be kell tartani jópár szabályt. Szóval nem csinálhatod hogy a lőrésnek kialakított ablakodból távcsöves puskával várod a tolvajt, akinek egyből a fejére célzol... Szóval érted figyelmeztető lövést ugyanúgy le kell adni, plusz felszólítást és csak akkor lőheted meg (lehetőleg karon vagy lábon) ha ezek után se adja meg magát, és támadni akar. Szóval ha csak úgy lelövöd mint egy kutyát, akkor nem ér semmit se a tábla.
2010. jún. 27. 14:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze. És ha le akarod szúrni a szomszédod de előtte figyelmezteted, hogy fuss el különben leszúrlak akkor felmentenek és mindenért a szomszéd lesz a felelős. :D
2010. jún. 27. 14:31
 4/5 anonim ***** válasza:
2010. jún. 27. 22:41
 5/5 anonim ***** válasza:

dehogy enyhítene

figyelj, én ismertem egy fiatal srácot, akihez betörtek éjjel, ő meg otthon aludt, de a betörésre felkelt és egy sima partvissal elverte a betörőt, és súlyos testi sértésért még most is előzetesben van, a betörő pedig szabadlábon.

és ennek az a jogi háttere hogy az ember elleni erőszakot sokkal durvábban bünteti a Btk mint a dolog elleni erőszakot

ez logikus is valahol, csak látod egy példa, hogy tehát jogilag úgymond nem áll arányban a védekezés a támadással, tehát nem jelent neked semmilyen felmentést, de még enyhítő körülményt se

2010. jún. 28. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!