Munkáltatónak van jogi lehetősége specifikusan TB-t fizetni?
Ha reformkonyhát vagy egyéb egészséges életmódot képviselő cégről/szervezetről van szó, lehetnek-e kikötései a munkáltatónak a TB fizetéskor a munkavállaló felé?
Például, ha bizonyítottan a hagyományos étkezésből adódóan szorul e.ü. ellátásra; szuvas fog, súlyfelesleg, allergia, egyéb gyulladásos állapotok következtében kialakult munkaképtelenség, stb.
A munkáltató nem is tudhatja, éppen milyen diagnózisa van a munkavállalónak, csak azt, hogy munkaképes-e vagy sem.
Honnan tudod, hogy mi miatt van a baja? Ez nagyon kevés esetben jelenthető ki pontosan. Nekem pl. beragadt narancsdarabtól károsodott az egyik fogam; allergiához meg nincs köze a hagyományos étkezésnek stb.
#4 Úgy jön ide, hogy cáfolatnak szántam.
#2 Egy esetleges jogszabály módosítás épp a munkaképesség megőrzéséhez járulna hozzá hosszútávon!
Ezt egy picit túl gondolta, de se baj kifejtem.
Mint ahogy a kérdésben és a kulcsszavakban is utaltam rá: a munkavállaló beleegyezésével történne, tehát példát mutatna az egész csapat mondjuk a vevők felé, sőt még marketing-fogásnak is elmenne a konkurenciával szemben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!