Egy parlamenti törvény átfutásának az ideje, illetve az elfogadása, végrehajtása mennyi időbe telik?
Egész pontosan a A T/3613 törvényjavaslatra gondolok, amely komoly fejlesztéseket taralmaz az ország egész területére, köztük is főleg a fővárosra, az agglomerációra és a Balaton környékére.
Ehhez térkép mellékletet is kiadtak, pl itt található:
[link]
Ezen szerepel egy Pomázt elkerülő út, narancssárgával, ami tőlünk nem messze fog húzódni. Ez aggaszt, mivel a házunk előtt fog elhaladni szinte. ráadásul természetvédelmi terület határa.
Már sokszor akarták az évek alatt megvalósítani, 2010-ben a Közép-Duna-Völgyi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség nem engedélyezte, meg a környékbeliek ellenkezése is erőteljes volt.
Nem kormány ellenes vagyok, semleges vagyok politikailag, nem is értek annyira a törvények, parlamenti szavazások menetéhez, rendszeréhez, a jogi keretekhez, ahhoz, hogy milyen folyamatokon, elbíráslásokon kell keresztül mennie egy egy ilyen tervezetnek.
Ebben kérnék segítséget, hogy ezeknek a terveknek a maradéktalan megvalósulásának esélye mekkora, illetve, ha most szerdán megszavazzák, akkor már esély sincs arra, hogy ne épüljön meg ez az út? Úgy gondolom ez a budakalászi elkerülő, meg az M0-ás befejezéséhez képest sokad rangú útfejlesztés lenne, ami a visszhangokat illeti, de azért aggódom, nem szeretném, hogy a közelünkben ekkora forgalom "terelődjön" .
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kezdjük ott, hogy még csak tárgysorozatba lett véve. Lehet, hogy további módosítások is be lesznek iktatva.
Továbbá a javaslat 138 oldalas, nem lehet ennyire egyszerűen összefoglalni, hogy jó, vagy rossz.
De megjegyzem a törvények, módosítások szövege tartalmazza azoknak a hatálybalépését.
89.§ (1) Ez a törvény – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – a kihirdetését követő 8. napon
lép hatályba.
(2) Az 1-88. §, a 90-98. §, a 99. § (2), (4) és (6)-(8) bekezdése, a 100. § (12) bekezdés b) és c)
pontja, a 103-109. §, valamint a 111. és a 112. § 2019. március 15-én lép hatályba.
Kihirdetés a Magyar Közlönyben való megjelenést jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!