Egy webshopnak nem szabályellenes eltérő áron adnia ugyanazt a terméket különböző látogatóknak?
Itt a jelenség:
A Compkernél szerettem volna alaplapot vásárolni, mikor feltűnt, hogy az Árukeresőn és a saját honlapjukon különböznek az árak. Ha a honlapon keresek rá egy termékre, az ár minden esetben magasabb, mint mikor az árukeresőn nézem ugyanazt a boltot. Miután rákattintok az árukeresős linkre, a weboldal megjegyzi, hogy tudok az alacsonyabb árról, és a Compker oldalon belül is átvált, de ha inkognitó módban keresek rá, akkor ismét magasabb az ár. Tehát egy cookie-ban eltárolja, hogy nekem személyesen milyen áron akarja adni. Ez nem szabályellenes?
Ha az inkognitóban rakom be a kosárba, ki is számlázza a magasabb összeget.
#ma 12:30
Itt a pont, a többi csak süketelés.
-De még a webshop-nál feltüntetett ár se garancia, ugyanis csak a megrendelés visszaigazolásával jön létre az eladó/vásárló közötti szerződés.
Tehát ha 30 000ft egy termék de amikor berakod a kosárba és 40 000-t látsz akkor se verheted a nyálad.
A másik, sok esetben volt, hogy 10Eft egy 200E-s TV majd kiderült, hogy elírás, ebben az esetben se adtak igazat a vásárlónak a fogyvédnél, hisz ekkora árkülönbségnél a vásárlónak is felelőssége van.
Nos, kipróbáltam, valóban van 100 valahány forintos különbség.
Azt veszem észre ha simán kattintasz a termékre - [link] akkor több, ha az árukeresőn keresztül akkor kevesebb.
Miért?
Mert valszeg aki az árukeresőn keresztül érkezik hozzájuk annak adnak némi kedvezményt.
Ennyi.
Kosárba tevéssel is kibróbáltam ugyanaz a jelenség.
Ez vagy szándékos és valóban adnak kedvezmény az árukeresőről érkezőknek, vagy a scrip-t rosszul írták meg, és amit az árukeresőnek fizetnek %-t azt a termék árából is levonják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!