Egy webshopnak nem szabályellenes eltérő áron adnia ugyanazt a terméket különböző látogatóknak?
Itt a jelenség:
A Compkernél szerettem volna alaplapot vásárolni, mikor feltűnt, hogy az Árukeresőn és a saját honlapjukon különböznek az árak. Ha a honlapon keresek rá egy termékre, az ár minden esetben magasabb, mint mikor az árukeresőn nézem ugyanazt a boltot. Miután rákattintok az árukeresős linkre, a weboldal megjegyzi, hogy tudok az alacsonyabb árról, és a Compker oldalon belül is átvált, de ha inkognitó módban keresek rá, akkor ismét magasabb az ár. Tehát egy cookie-ban eltárolja, hogy nekem személyesen milyen áron akarja adni. Ez nem szabályellenes?
Ha az inkognitóban rakom be a kosárba, ki is számlázza a magasabb összeget.
A saját honlapon feltüntetett ár a hivatalos.
Az hogy mindenféle keresőkön, meg gyűjtő oldalakon mi jön be, nem számít. Az nem is biztos, hogy friss, nem is biztos, hogy ők szerkesztik.
6: De a webáruháznak akkor sem kell felelősséget vállalnia azért, hogy máshol mi jelenik meg róluk.
Egyébként még én sem jártam így.
A felvétel olyan időpontban készülhetett, amikor az ármódosítás már megtörtént, de az árukereső rendszere még nem frissült. Az ő ciklusukat nem ismerem, az árgépé talán fél óra gyakoriságú.
Nekem nem sikerült rekonstruálni a látottakat.
A süti mit csinál, nem tudom, de hogy nem átverésre van beállítva, az biztos.
Nekem még mindig működik. Lépésről lépésre:
-2 inkognitó tab: egyikbe compker.hu, másikba arukereso.hu
-kategóriák->számítógép alkatrészek->alaplap
-válaszd akármelyiket, és kattints rá
-másold ki a nevét, illeszd be az árukeresőbe
-onnan kattints a compkeres linkre
Ezen a ponton 2 füled van, mindkettőn ugyanazon a webcímen ugyanaz a termék 2 áron. Ha most frissíted a drágábbik oldalt, akkor leugrik olcsóbbra az is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!