Ha elfogadtam egy bírósági ítéletet 4hónapja (b kategóriás eltíltás) de változtak a körűlményeim, lehet valamit tenni?
Mielőtt lehurrognátok,gondolom nem! De hátha mégis. Kérem csak hozzáértő írjon.
Történet hibáztam egyszer,figyelmetlen voltam. Boszorkány üldözés volt nem bírósági tárgyalás. Nekem csend a nevem,a tanúnak a bíró a szájába rágta a vallomást. A másik tanú pedig,nyerészkedni akart rajtam...Mindegy.
Akkor egy olyan cégnél dolgoztam ahol csak C kategóriával is tudtam. Most is ott dolgozom de heti 200km et sem megyek. Lépni kell mert ennek jó vége nem lesz. Viszont új álláshoz kellene b kategória. Ergo: változtak az körűlmények.
Most aki durvább dolgot csinált leűltetik2/3nál szabadúlhat jó magaviselettel. Gengsztereknek házi őrizet jár...
Rezesova kisasszony is szabad. Szóval nekem nem jár valami kedvezmény?
Ha az ítélet jogerős, akkor nem tehetsz semmit. Akkor az jogerős és végrehajtják. Ennyi.
Viszont uram bocsánat, ha részegen valakit elütöttél volna, vagy baleset okoztál volna és a vétlen meghal, akkor szerinted mi lett volna? De ne is ezt képzeld el, hanem hogy a párodat, valamelyik szülődet, testvéredet mondjuk elüti egy részeg sofőr. Na, vajon akkor is ilyen lazán kezelnéd?
Egyszer hibáztál, többet ne ess ebbe a hibába és viseld a következményeket.
Igen, a jogerős ítéletet megtámadni csak akkor lehetne, ha pl. kiderülne, hogy nem is te voltál a tettes, vagy hasonló indokkal. Ilyen részletkérdés miatt, hogy a jobb fizetés miatt munkahelyet változtatnál, nem lehet.
Várd ki, hogy leteljen az eltiltás, addig meg ha váltani szeretnél, keress másik C kategóriás helyet.
Egy esetben lehet mentesülni a járművezetés eltiltás alól, de az sem ilyen helyzetre vonatkozik:
"Végleges hatállyal az tiltható el, aki a járművezetésre alkalmatlan. A végleges hatályú eltiltás alól a bíróság az eltiltottat kérelemre mentesítheti, ha az eltiltás óta tíz év eltelt, és az eltiltott a járművezetésre alkalmassá vált."
Tíz év ugye nem telt el, és mivel szabadon írogatsz itt, nem pedig egy BV-intézetben ülsz, valószínűleg nem olyan súlyos bűncselekményt követtél el, ami miatt véglegesen elvették volna a jogosítványod.
Az egyéni körülmények nem igazán játszanak szerepet e büntetésnél. Az ittasan/száguldozva gázolók nagy részének is lételeme az autó, mégsem hat ez meg senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!