Házam előtti kaput/bejáratot/utcát bekamerázhatom?
Abban biztos vagyok, hogy nem, amennyiben rögzítem.
És ha nem rögzítem, akkor azzal jogot sértek?
Bár az első válasz logikus, jogszabály mégsem engedi meg, ezt sem.
A második válasz írójának van igaza. Ugyanis, a jogszabály szerint, magánszemély elektronikus megfigyelőrendszert közterületen nem alkalmazhat. Tehát az elektronikus megfigyelőrendszer a tiltott, nem csak a rögzítés. Annyira, hogy például a vagyonőr a szerződésben megjelölt ingóságot - a szerződés keretei között - az őrzött területen (létesítményen) kívül is védheti, kivéve, hogy elektronikus megfigyelőrendszert közterületen ilyenkor sem alkalmazhat.
A jogszabály meghatározása szerint, közterület a közhasználatra szolgáló olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló terület, amelyet rendeltetésének megfelelően mindenki korlátozás nélkül igénybe vehet, ideértve a közterületnek közútként szolgáló részét is.
Ami a telked határán belül van, azt megfigyelheted kamrával is, de megfelelő figyelmeztető tábla kell, hogy a területre belépő tudhasson róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!