Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új törvényjavaslat szerint,...

Az új törvényjavaslat szerint, ha 3 gyereket szült egy nő, akkor élete végéig adómentességet kapna?

Figyelt kérdés

Biztosan jópáran megszavazzák majd.

De ha úgy teszem fel a kérdést, hogy hajlandó lennél a keresetedből kifizetni a 3 gyerekes nők adóját is életük végéig? Akkor is hasonló lenne a válaszok aránya?

Igazságos ez szerintetek?

Avagy ez egy újabb "szingli adó"?!

2018. okt. 31. 22:24
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
69%
Igen, a Portfólió-n jelent meg az adat, amikor először bedobták ezt a médiába. Ebből 2e egyedülálló apa, őket mondjuk még le kellene élből vonni, nekik ugye nem jár ez az adókedvezmény semmiképpen.
2018. okt. 31. 23:21
 12/37 anonim válasza:
66%

Na ilyen kérdést átlagembernek ne tégy fel, mert mint a válaszokból láthatod, ők nem értik, hogy az elosztogatott pénz nem csak úgy terem az államkasszában.

Én személyes okokból nem óhajtok szülni, akkor sem fogok, ha lassan börtönnel büntetnek érte. Én mondjuk jót derülök a legújabb hasonló ötleteken, mert mást úgysem fogok tenni. Itt mindenki meg van hülyülve. A diákhitelem kamatai ha jól látom, érrrdekes módon sunyin megnőttek, mióta a többgyerekeseknek a magukét már nem kell visszafizetniük. A CSOK őrületet a lakástakarék bánta. Majd fognak sírni a szájak, ha véletlenül növekednek az adóterhek is a nem gyerekes családokban...

2018. okt. 31. 23:26
 13/37 anonim ***** válasza:
12%
Nincs bababumm, az utolsó adat megint 2%-kal rosszabb, mint az előző év. Kétségbeesett kapálózás van a népesség pótlására, miközben a korfán a szülőképes nők mennyisége brutális csökkenésben van. A Ratkó korszak gyerekeinek gyerekei 40+ évesek, az utánuk születettek lényegesen kevesebben vannak.
2018. okt. 31. 23:27
 14/37 anonim válasza:
44%
Ja, meg persze ha felnő a következő, lelkisérült CSOK-os generáció, ha láttatok már CSOK-os tenyészkancát, akkor megértitek. Jópárat láttam már a belvárosban is. Szerencsétlen gyerekek alaposan meg fogják szívni, hogy befektetésnek születtek.
2018. okt. 31. 23:29
 15/37 anonim ***** válasza:
66%
A szépség akkor jön el, amikor ez a 40+ korosztály beér a nyugdíjas korba. Ha addig nem történik valami, akkor nekik és az utána nyugdíjba menőknek nem lesz nyugdíjuk, hiába fizették egy életen át a nyugdíjjárulékot.
2018. okt. 31. 23:31
 16/37 anonim ***** válasza:
17%

Tudod ki akar szemétdombra szülni,a szemeteteket nem viszik el megy a cirkus,szemétről beszélek.. Itt kint meg röhögünk.. Oktatás nulla, egészségügy háboru elötti állapotok. Aki értelmes nő és szül már külföldre tegye..

64F

2018. okt. 31. 23:33
 17/37 anonim ***** válasza:
44%

"Miért kéne nekem kifizetni a 3 gyerekes anyák adóját? Nem azoknak az adóját emelik, akik nem szülnek 3 gyereket, hanem azokét szüntetik meg, akik szülnek."

Elég naiv vagy.

Szerinted miért lett bevezetve rengeteg új adó az egykulcsos adó miatt és a családi adókedvezmény miatt?

Olyan nincs,hogy a hiányt nem pótolják,mert kiesés,valahonnan pótolni kell.

Ugyanez történt a lakástakarékkal is,annyira tolták a CSOK-ot,hogy már másra nem marad pénz,így egyesektől elvesznek,másoknak mindent adnak.

Én azt mondom,ilyen aránytalanul soha nem voltak még támogatva a nagcsaládosok,és már teljesen kontraproduktív,mert még kevesebben fognak gyereket vállalni,nem fogja nagyban növelni az születések számát.

Lehet lesz pár nagycsaládossal több,de több lesz a gyermektelen is,olyanok közül,akik mondjuk szerettek volna gyereket.Csak nem 3-at.

2018. nov. 1. 06:42
 18/37 anonim ***** válasza:
0%

"Én mondjuk akkor szívesebben fizetném, ha tudnám, hogy mind a három gyereke itt fog élni egész életében, és ha úgy alakul, akkor számíthatok majd rájuk, amikor pl. iskolába akarom járatni a gyerekemet, amikor orvosi ellátásra szorulok, amikor valaki el kéne, hogy vigye a szemetemet, stb."

Nem diktatúrában élünk,nincs vasfüggöny.És ne reméled,hogy a kivándorlási trend megváltozik.

Minél fiatalabb egy generáció,annál többen fognak külföldön dolgozni.

Nem addig kell látni,hogy meg kell csinálni a gyereket,hanem,hogy legyenek olyan körülmények,hogy itt maradjanak.

Na már most erre nem nagyon van kilátás.Ugyanis a fidesz a gazdagokat tolja.

2018. nov. 1. 06:45
 19/37 anonim ***** válasza:
58%
Nekem nincs 3 gyerekem és nem is lesz. 2 van. De teljesen egyetértek a tervvel. Nem sajnálom tőlük mert tudom mekkora meló 3 gyerek
2018. nov. 1. 06:47
 20/37 anonim ***** válasza:
13%

És arról nem is beszélek,hogy ha még mondjuk 100-200 ezer ember kivándorol,akkor majd megnézheted magad ki fog adót fizetni.

Komolyan ennyire naivnak lenni,sokan azt hiszik,hogy a pénz valami feneketlen kútból jön.

Ráadásul ha az unió is egyszer berág,és nem adja a segélyeket olyan mértékben,mint eddig akkor majd leshetnek az emberek.

Nem 1-2 évre kellene előre gondolkodni,ugyanis egy gyerek felnevelése nem annyi.

2018. nov. 1. 06:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!