Kiadhatja az egyetem/főiskola a személyes adataim?
Figyelt kérdés
Tájékoztathat harmadik félt az egyetem a hallgatói jogviszonyom aktív/passzív ill fizetős/önköltséges állapotáról ? Illetve, hogy mióta járok ide? Stb
Nem akarom h a szüleim lekerdezzek h fizetősre járok , sok aggodalmat okozna a családnak..
2018. szept. 21. 17:43
1/7 anonim válasza:
Tekintve, hogy jogilag felnőtt vagy és emellett gdpr nem szolgaltathatnaki senkinek adatot a tudtodon kívül
2/7 anonim válasza:
Ha a szüleid úgy tudják, hogy fizetősre jársz, akkor miért kérdeznének rá? Nekem eszembe nem jutna.
Egyébként nem adhat ki az egyetem hivatalosan ilyen információt, de minden kerítésen van egy kiskapu ...
3/7 anonim válasza:
Ha a szülő tart el, akkor kiadhatják.
4/7 anonim válasza:
Nem adhatják ki, nagykorú vagy már. Viszont sajnos elég egyetlen túlbuzgó Adminisztrátor Mancika a TO-n, aki elpletykál bármit, ha szépen megkérik.
5/7 anonim válasza:
Szegény naív előttem szóló. A kancellári rendszerrel minden adat megy a minisztériumba is (már ha valamiért szagot fognak, és akarják). Ha a szüleid e körbe tartoznak, bármikor megtudhatják. De ha ilyen kérdezel, nem e körbe tartoznak, így esélyük sincs, hacsak nem számítógép zsenik.
6/7 anonim válasza:
# 5
Most azt hiszed, nagyot mondtál, mi? Évek óta megy minden adat az OH-ba, a rendszert FIR-nek nevezik.
7/7 anonim válasza:
Felsőoktatási Információs Rendszer, röviden FIR. A kancellár rendszer előtt is ment oda minden adat. Az oktatási hivatal kezelésébe tartozik és hivatalosan csak te és az egyetem amivel jogviszonyban vagy kérhet le belőle adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!