Hogyan tovább? Egyetem/ főiskola felvételiről minden Személyes tapasztalatokat várok! (lent)
Sziasztok!
Még csak 10- es vagyok de már előre szeretnék tervezni a "jövőmet".
Szóval az a kérdéseim, hogy:
-Mik az érettségi tantárgyak?
-Hányadiktól számítanak az osztályzatok?
-Turizmus/Szállodavezető ill. (könyv) író szak érdekelne, akkor milyen tantárgyból kéne belehúznom?
-Milyen esetben kell emelt szintű érettségi(ha már 2 nyelvvizsgám van)?
- Esetleg milyen fősulikat/ egyetemeket ajánlotok ilyen téren? Inkább Pest megyében.
És amúgy bármilyen személyes tapasztalatra, észrevételre, vagy akármire ezzel kapcsolatba nyitott vagyok!
Előre is köszönöm!
1. matek, magyar, töri, idegen nyelv, választott
2. 11. év vége, 12. év vége
3. felvi.hu
4. felvi.hu
1. töri, matek, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, szabadon választott tárgy --> ebből az 5-ből kell mindenképp érettségizni, ha a választott szak megkívánja (pl. orvosin biosz+kémia), akkor többől is lehet
2. az utolsó 2 év vége számít
3. szállodavezető szak nincs, turizmus-vendéglátás van, elég sok helyen, ez az egyik legnépszerűbb szak, úgyhogy nagyon bele kell húzni aki ide akar bekerülni, ponthatárok az egekben (bővebben: [link] )
4. író szak sincs, bárki írhat könyvet, legyen jogász, pszichológus vagy kőműves, ezt nem tanítják, ha tehetsége van, be fog futni. házalni kell a kéziratokkal. (a magyar íróakadémia indít ugyan szépírói mesterkurzust, de ezek elég drágák és nem egyetem vagy fősuli, nem ad diplomát)
5. ha jól tudom, neked már minimum 1 tárgyból kötelező lesz az emelt szint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!