Lehet ilyent csinálni közjegyzőnél?
A feleségem megcsalt. A gyerek miatt nem akarunk külön menni. Már 1x elköltöztem, nem érzem l itthon magam, de a gyerek miatt muszáj maradnom még pár évet, amig nagykorúak nem lesznek és nem tudnak a saját lábukon megállni.
A feleségem a hazaköltözésem után is golytatta a viszonyt, viszont most megint rajta kaptam őket és beszélgettünk.
Komolyabb lépésre lesz szükség, hogy abbahagyja.
Lehet szerződést irni, hogyha mégegyszer bizonyitani tudom, hogy félrek k úr, akkor automatikusan 5 milliót kell adnia nekem, amivel végleg elköltözhetek?
Örökölt egy kisebb vagyont, tudna fizetni.
Miért írna ilyet alá? Aztán meg úgyis azon megy a vita, hogy mi számít bizonyítéknak.
Jogilag szerintem meg lehetne épp csinálni.
Nem, nem, nem. A szekurális állam egyik előnye épp az volt, hogy szétválasztotta az egyházi és világi törvényszegést. Az egyház szempontjából bűn a házasságtörés, ha a házasságot egyházilag is megkötötték, a polgári törvénykönyv nem ismeri a házasságtörést.
Mivel a ma, Magyarországon érvényes Ptk.-ban nincs házasságtörés, ezért a "félrek*rást" sem tudod meghatározni és Btk. szerinti szerződésben rögzíteni. Tessék szépen felnőni és önálló vagyont szerezni! Ha pedig nincs önálló, élősködő (korábbi nevén: feleség) által hozzáférhető vagyonod, akkor bizony nem kell nősülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!