Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kaptunk egy vegrehajtoi...

Kaptunk egy vegrehajtoi levelet, miszerint az autoinkat elidegenitettek tolunk. Semmilyen birosagi papirt, illetve felszolitast nem kaptunk elotte semmilyen hivatalos szervtol. Tartozas nelkuliek vagyunk. Ilyenkor mivan?!

Figyelt kérdés
Tehetetlenul allunk az ugy elott. Az okmanyirodaban nem tudtak megmondani, hogy a vegrehajto milyen indokkal kerte ezt a folyamatot, csak egy jegyzokonyvet latnak indokok nelkul. A torveny: birosagi vegrehajtasrol szolo 1994. evi LIII. 103 paragrafusabak (2) es (3) -as bekezdese. Ennyit tudtunk kivenni a papirbol, de az ertelmezesem szerint ez arrol szol, amit fentebb leirtam. De megis mi az, hogy indok es elozoleges felszolitasok nelkul ilyet tehetnek velunk? Esetleg valaki feljelenthetett volna? Most vettunk egy ujabb autot a regi melle. Ilyen lehetseges? Koszi a valaszokat

2018. szept. 2. 11:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor elmondom még egyszer. Olyan nincs, hogy "csak úgy" lefoglaljanak egy autót, és bejegyezzék rá az elidegenítési és terhelési tilalmat. Valamit mulasztottatok. Egyébként meg van az a szép mondás, segíts magadon, isten is megsegít. Érthetetlen miért nem kerestétek már meg a végrehajtót, hogy egyeztessetek vele. Mert rendben, fogalmad sincs mi miért történik, de akkor nem az lenne a logikus, hogy amint tudomásotok van a cselekményről, azon nyomban az illetékessel (a végrehajtóval) felveszitek a kapcsolatot???
2018. szept. 2. 12:32
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
Ha lefoglalták, akkor már nem rejtheted el.
2018. szept. 2. 12:36
 13/20 A kérdező kommentje:
Hetfon tudom felvenni a kapcsolatot vele, mert pentek delutan kaptuk meg a leveletes csak az okmanyirodat tudtam mar elerni. Ha normalisan nem tudsz velekedni akkor sehogyse tedd, mert nem eszosztas kertem, hanem valami “okosabbtol” velemenyt esetleg jart mar-e igy valaki. Nem kell megismetelned a mondokadat es lenezo hangnemben irkalni, mert ezekkel mind tisztaban vagyunk mi is! Tovabbi szep napot
2018. szept. 2. 12:41
 14/20 A kérdező kommentje:
Dehogy akarom elrejteni :D :D csak a budos eletbe nem hallottam meg ilyet, ami velunk tortenik.
2018. szept. 2. 12:44
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Küldd át a teljes levelet privátban a nevek kitakarásával, értelmezem neked!
2018. szept. 2. 17:52
 16/20 árokpart ***** válasza:
44%
Ha a kérdező eldugná jelen esetben az sem törvénytelen, mert ebben a formában az egész eljárás törvénytelen.
2018. szept. 2. 18:14
 17/20 kovpet ***** válasza:
Na, mit mondtak?
2018. szept. 3. 09:39
 18/20 A kérdező kommentje:
Hat meg mindig nem tertunk egyenesbe :D 2015-os a sztori. A parom a lakasat kiadta alberletbe.A testverevel kozos tulajdonuk volt. Az alberlok lepusztitottak, tartozast csinaltak. Kilettek paterolva es a tartozasokat felosztottak egymas kozott a tesojaval. Na de, most jon a kavargas. Csaladi perpatvar hetekig,aztan Jani ugy dontott, hogy lemond es a tesojae lesz 1/1-ben az ingatlan es a mostani haz amiben lakunk igy lett a mienk. Miutan megeggyeztek meg heteken at a Jani nevere jottek a lakashoz a csekkek, amiket a huga nem fizetett ki. Mivel egy 30 eves norol beszelunk, nem kertuk szamon csak a csekkeket odaadtuk neki. A tavhos szolgaltatot ekozben atvette a vagyonkezelo, igy minden ugyfel nullarol indult ezert nem is bukott ki a tartozas eddig. Most kikertunk mindent reszletesen, latni, hogy miutan a tulajdonaba kerult, nincs kiegyenletive semmi. Felszolitast kuldtek ennek a lakasnak a cimere, amiket az akkori alberlok a kulaba hajitottak. Elvileg kuldtek egyet a mostani cimunkre is, de az ugyintezo szerint akkor lehet elkeveredett a postan. Nonszensz de ez van. Kifizettuk.
2018. szept. 3. 16:27
 19/20 anonim ***** válasza:

#12 De igen.

A lefoglalás a végrehajtói szakzsargonban az elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzését jelenti.

2018. nov. 21. 19:13
 20/20 anonim válasza:

De ismerős a helyzet. Csak nálunk hatalmas tévedés és mulasztás történt,mint kiderült. Otp "a" hitel,ami bedőlt. Szerződés bontás,otp faktoring és önálló bírósági végrehajtó. 2017.januárjában megszületett részletfizetési szerződés Otp faktoring és köztem. Azóta minden hónapban fizetem a részleteket. De!!! És most jön a fordulat. Tegnap kaptam egy levelet,hogy az autómat lefoglalják,forgalombol kivonják és elárverezik. Este amikor megkaptam a levelet,már senkit nem tudtam telefonon elérni. Ma reggel végrehajtót hívom,hát ő nem tud érdemi információt adni,hívjam a faktoringot. Hívom,beazonosítás,ügy megvan...Kérdezem,hogy akkor én hova fizetek lassan 3 éve ha most viszik az autót. Nő jujjgatott,majd közölte,hogy hatalmasat mulasztottak,mert elfelejtettek(!) jelezni 2017 januárjában a behajtónak,hogy élő megállapodás van és fizetem,sőt azóta sem adták le neki a 3 havonta esedékes jelentést erről....Mo dta,felveszik a behajtóval a kapcsolatot,hogy azonnal törölje a foglalást és az árverést,de én is írjak nekik meg a bíróságnak,mielőtt késő lenne... 😮

Szerintetek???!

2019. szept. 18. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!