Adósságot nem megadni bűn?
Ha pl kaptam kölcsön 3 millió forintot. Papír nincs róla, csak emailezés, de szerintem ami ott le van írva, az bíróságon kevés lenne.
Megromlott a viszony.
Ha nem adom vissza a pénzt, az büntetendő? Tud csinálni valamit?
Szemét vagy, és össze-vissza beszélsz ráadásul. Először azt kérdezed, BŰN-e, aztán meg közlöd, hogy nem érdekel az erkölcs, csak a jog. Hát akkor felvilágosítalak, hogy a JOG nem ismeri a bűn fogalmát, csak az erkölcs. A jog a bűncselekményt ismeri, meg a szabálysértést és hasonlókat.
Amit a 6-os írt, attól meg ne nyugodj meg, mert az csak a CSALÁS tényállása. Az pedig esetedben valóban nem valósult meg - persze csak ha tényleg úgy vetted át a pénzt, hogy meg fogod adni.
De a 3 millió forintos tartozásod fennáll, és az emailezéssel bizonyítható. A "megromlott viszonyra" nem hivatkozhatsz, az krvára nem mentesít a fizetési kötelezettség alól, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Csúnya lenne, ha ilyen xar szövegekkel ki lehetne bújni a felelősség alól.
Úgyhogy jobban jársz, ha elkezdesz önként törleszteni, különben még a jogi úton történő behajtás költségeit is fizetheted majd.
#11 Jól írja.
Jobban járnál eleve, ha visszaadnád az illetőnek a pénzt, illetve akkor így már semmi közöd nem lenne az emberhez.
Most meg ugye a pénz miatt van, függsz tőle, mert simán meg tud fenyegetni bárhogy (legyen az jogi úton avagy más úton).
Én ha csak pár 10 ezer forint kölcsönt kapnék valakitől, az lenne az első dolgom, hogy mihamarabb vissza tudjam fizetni az illetőnek. Ekkora összegnél pedig pláne arra törekednék, hogyha módom van rá elkezdjem visszafizetni.
Nem jó ilyen függő viszonyban lenni, bár én nem is szoktam kölcsön kérni senkitől se.
a bűnt úgy értettem, hogy törvény előtt bűn-e
nincs már meg a pénz
jobban meg kellett volna néznie, hogy kinek ad kölcsön
Szövegértés nulla. Leírtam, hogy a "bűn" erkölcsi kategória, nem jogi.
Az meg már mindennek az alja, hogy még megpróbálod a másik felet hibáztatni. Nem, "drága" idióta kérdező, nem neki kellett volna jobban megnéznie, hogy kinek ad kölcsön. Nem láthat beléd, hogy mekkora mocsok van a lelkedben meg a fejedben.
Szóval remélem, mielőbb jogi útra tereli az ügyet, te meg majd fizetheted a közjegyzői díjat, a végrehajtói díjat vagy a perköltségeket. Kezdjél el gyűjtögetni nagyon sürgősen, mert ez a procedúra vagy egy fél millióval biztos meg fogja dobni a jelenlegi tartozásodat. Ja, és kamatot is követelhet tőled utólag, szóval minél később rendezed, annál rosszabbul jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!