Hogy kaphat valaki 20 év letöltendőt pár kimondott szóért, és egy zászló lengetéséért a szólásszabadság mekkájában, egy "szabad" földön?
Röviden: egy férfi és egy nő + pár ismerősük 1-2 teherautóval elgurult az utcán egy néger család kisgyerekének születésnapján a házuk előtt, ordibáltak és zászlókat lobogtattak.
Az eredmény = 20 és 15 év LETÖLTENDŐ börtönbüntetés, az ítélet jogerős.
Kérdem én: kezdjünk félni? Hogy fordulhatott elő amerikában, a szólásszabadság, demokrácia és a sokszínűség országában, hogy pusztán szavak kimondása és zászlólengetés miatt valakinek az életét konkrétan elveszik? Természetesen az "elkövetők" fehérek voltak, a "sértettek" pedig feketék, akik vélhetőleg már másnap nem emlékeztek semmire az ügyből.
Példát kellett volna velük statuálni? Miért volt szükséges a terrorhangulat és a félelem elültetése? És itt most a bíróságra godnolok, mert ennek egy üzenete van:
annyira pc ez a világ, hogy csak egy rossz szót szóljál, csak egyszer nézzél valakire csúnyán vagy félreérthetően és könnyen elképzelhető, hogy az életedet is elvesszük tőled a törvény minden erejével és támogatásával.
Tény, hogy valószinűleg gusztustalanul ordítottak, mocskolódtak és fenyegetőzhettek (ez nem derült ki még a videóból sem), de még ha így is van, ezek csak szavak és tömeggyilkosságért szokás ennyi időt kiszabni. A gyilkosok nem kapnak ennyit. Norvégiában a több mint 80 gyereket meggyilkoló fickó kapott 25 évet. Szavakban nem igazán tudom kifejezni mennyire nem értem ezt a helyzetet.
vajon visszajönnek a régi szép koncepciós perek és rögtöninítélő bíróságok?
# 14
miért, nem ugyan az a kettő? Miért nem ugyan az? Ott is szavakat mondtál ki meg itt is. Más nem történt, miért ne lenne ugyan az?
# 16
értelek. Tehát nem értek egyet veled, te pedig "gerinctelen patkánynak" nevezel, és azt mondod rasszista barátaim vannak :D
Az a baj, hogy a hozzád hasonló "vérneoliberálisok" viselkedése miatt jön vissza a kommunizmus. Ezekszerint teljesen elfogadhatónak találod azt, hogy valakit szavak kimondásáért börtönre ítéljenek. Hát... mehetsz észak kóreába lakni ha ez tetszik. Gondolom még a wc papírod is vörös színű.
Kérdező, ha jön a házad elé három teherautóval dzsihadista, és ISIS zászlóval üvöltöznek, hogy kinyírnak, mert a nőként nem viseltél csadort, akkor nyugodt lennél, ha az országban már lenne néhány ilyen eset? Esetleg azt mondanád, hogy röhögjünk rajta, a rendőrök se vegyék komolyan az ügyet, ha netán a bíróság elé kerül a dolog, ők se büntessék, és lehetőleg az államfő is adjon nekik elnöki kegyelmet, ha mégis elítélik őket?
Valami azt súgja, hogy te lennél a legjobban felháborodva, hogy a rendőrség nem vette komolyan a bejelentést, amikor valami bűncselekményt elkövet ez a csoport.
Próbálj egy kicsit így is gondolkozni!
Igen, ebben a helyzetben bebizonyosodik az, hogy az ártatlan állampolgároknak is vannak jogaik, nemcsak a bűnözőknek. Szerintem ez jó dolog az USA-ban. Ha te vagy a sértett valamilyen ügyben, vagy a sértettel azonosulsz, akkor te is így vélekedsz szerintem.
Úgy gondolom, hogy itt az az elsődleges gondod, hogy nem a sértettekkel azonosulsz, hanem az elkövetőkkel. De a bűn az bűn, és a büntetést nem aszerint kell megítélni, hogy szimpatikus-e az elkövető vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!