A rendőr elmondhatja pl. egy biztonsági őrnek, hogy valaki büntetett előéletű?
Ha pl. egy áruházban lopás van és kihivja a biztonsági őr a rendőröket aztán tisztázódik,hogy nem is az az ember követte el a lopást akire kihívták viszont bűntetett előéletű,de akkor sem ő lopott ,mert tisztázódott.
Ha valakit igazoltatnak meg szokták nézni a priuszt.
Kérdésem : Mindegy,hogy tisztázódott,hogy nem az az ember követte el,de a rendőr azért elmondhatja a biztonsági őrnek,hogy amúgy volt már rendőrségi ügye akire azt hitték ő lopott?
Én azt hallottam,hogy ilyet nem mondhat a rendőr senkinek,hogy valaki büntetett előéletű.
Viszont a biztonsági őrnek elmondhatja,mert a biztonsági őr is hivatalos személy?
"mert a biztonsági őr is hivatalos személy?"
Nem, a biztonsági őr nem minősül közfeladatot ellátó személynek, jogilag olyan mint pl a kasszás ott, vagy bármilyen más dolgozó.
Az hogy a rendőr mondhat-e ilyet rólad nem tudom, tippelnem kellene akkor nem, hisz pl csak úgy más személyes adatodat sem adhat ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!