Lehetséges egy külföldön tartózkodó magyar állampolgárt a helyi jog szerint halálra ítélni?
Mielőtt bárki vádolna, a kérdést mindössze érdeklődésből teszem fel, semmi hasonló szándékom nincsen.
Főleg olyan esetekre érdekel, ami pl. Magyarországon, és a világ nagy részén legális.
Pl. Iránban alkoholfogyasztásért szabható ki halálbüntetés tudtommal.
De akár olyan bűncselekménnyel kapcsolatban is érdekelne, amit Magyarországon is büntetnek.
Szerintem igen. Az adott országban az adott ország törvénye szerint kell élned, és ha nem tartod azt be az adott ország törvénye szerint leszel elítélve.
Pl Oroszországban/Törökországban simán lecsukják a külföldi újságírokat(pláne a németeket), ha azok az ország vagy a vezetövel kapcsolatos kritikát írnak az országon belül...
Simán. Szingapúrban szoktak ilyen balhék lenni, mert ők simán halálra ítélnek kábszercsempészés miatt.
A helyi törvényeket be kell tartanod.
(Az iráni példád nekem gyanús, szerintem helyieket sem szoktak ilyenért halálra ítélni, de ez lényegtelen)
A kérdésedned semmi köze az utazáshoz. Segítek neked, hogy valami olyan csoportba kerülj át, ahol az emberek nem utaznak, de sokat okoskodnak helyette.
Politika megfelel????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!