Elveszíthetem így az örökölt ingatlant?
Arról van szó, hogy nagyszülő után örököltem egy ingatlant rajtam kívül még kettő rokonommal. Ez a két rokon nem nézi jó szemmel hogy én is örökös vagyok. Próbálnak alám tenni. Szóval az egyik még fél évet ott lakott miután a mamám elhunyt. Olyan mocskot hagyott maga után hogy az leírhatatlan pl: a járólapon 2cm sár van stb... Rá tették a kezüket az ott lévő értékekre, pl tűzifa meg amiből pénz van. És elvárják hogy járjak oda 50 km ről a területet gondozni es a kutyákat etetni. Az egyik rokon a közelbe lakik eddig ő csinálta de kaptam egy üzenetet hogy rajtam a sor. Ha nem csinálok semmit már mint nem nyirok füvet stb lehet belőle bajom?
Köszönöm a válaszokat?
Igazából úgy van,hogy az egyik egy utcával arrébb lakik a másik meg elköltözött 100km -el messzebb. Ő lakott a mamával a lánya de igazából nem törődött vele csak ivott.Mikor rosszul volt még mentőt se hívott neki, szomszédnak kellett intézkedni.Én ugye csak unoka vagyok gondolom ezt nem nézik jó szemmel. Szóval összebeszélnek és hetente kapom az sms-eket. Gondolom így próbálnak fenyegetni. Mikor legutóbb beszéltem azzal aki ott lakik, kérdeztem hogy el kellene ajándékozni vagy menhelyre adni a kutyákat, erre a válasz nem ha vannak legalább látják hogy van a háznál valami. Egyik kutya láncon van amit nem is lehetne a másik szegény meg nagyon öreg. Kicsit megnyugodtam hogy írtatok.
Köszönöm a válaszokat!
Hát, figyi, akkor itt sos-ben intézkedj...
Igazából csak szemétkednek veled. Jogilag semmi közöd a kutyákhoz, nem te akartad, hogy ott legyenek - és még erkölcsileg is úgy a normális, hogy aki szerint ez hasznos, az egyúttal vállalja is az ellátást, ennyi.
Szóval ne várd meg a jövő keddet, hanem vedd fel a kapcsolatot a legközelebbi állatvédő szervezettel; és pluszban (tehát egyidejűleg) a Tetovált Állatmentők csoporttal és a Szurkolók az állatkínzás ellen csoporttal is:
Itt nyilvános posztot is tudsz írni az üzeneten kívül. Legyen mindkettő, az a biztos.
Itt csak az üzenet funkció elérhető.
Van külön űrlap is az állatkínzások bejelentésére:
Azért kell a többszörös kapcsolat, mert nincs mindig mindenre kapacitásuk.
Kedden pedig ügyvéd, késlekedés nélkül.
És addig is ha hívnak vagy írnak, állj a sarkadra, ne húzd meg magad, mint eddig. Nem kell veszekedni, bár valószínűleg az lesz a vége, hacsak nem vagy olyan okos, hogy nagyon határozottan lezárod a vitát azzal, hogy innentől kezdve kizárólag az ügyvédeden keresztül vagy hajlandó tárgyalni bármiről is... Ilyenkor az ilyen idióták elkezdenek mocskolódni meg fenyegetőzni, meg újra és újra előhozzák ugyanazokat az ezerszer megbeszélt témákat, így akarják megfélemlíteni és leuralni a másik felet. Ennek elkerülésére az egyetlen módszer, ha nem mész bele semmiféle magyarázkodásba, nem válaszolsz hülye kérdésekre stb., hanem tényleg határozottan lezárod a vitát, ahogy írtam az előbb. Ha folytatja tovább, akkor lerakod a telefont, és utána nem veszed fel többet. De tényleg.
Közölheted akár azt is, hogy a beszélgetést legközelebb rögzíteni fogod, majd bontod a vonalat. Ha ezek után fel mer hívni, te pedig nem hallgatsz rám, hogy ne vedd fel, akkor viszont tényleg rögzítsd a beszélgetést - ami mindössze annyiból álljon, hogy az elején tájékoztatod őt, hogy a hívásról hangfelvétel készül, utána viszont nem reagálsz semmire, amit mond, bárhogy is üvöltözik, hogy válaszolj már vagy ilyesmi. Aztán ha már elég szemétséget felvettél, egyszerűen közöld, hogy bontani fogod a vonalat, és amennyiben még egyszer felhív, zaklatásért fel fogod jelenteni, és vegye végre tudomásul, hogy csak hivatalos úton tárgyalhattok majd, azaz a jogi képviselődet keresse fel bizalommal.
(Ha esetleg rákérdez, hogy ki az, akkor csak annyit mondj, hogy a jövő hét folyamán fog tőle kapni egy hivatalos levelet, majd abból megtudja.)
Ja, és ha esetleg megpróbál fenyegetőzni, hogy fel fog jelenteni a hangfelvétel készítéséért, mert ő nem járul hozzá, akkor csak annyit mondj, hogy nem kötelező beszélgetni, és tedd le. (Ez a különböző szolgáltatóknál is így működik: az elején tájékoztatnak, hogy a beszélgetésről felvétel készül; akinek ez nem tetszik, az nem telefonál, ennyi.)
Egyébként nincs a közeledben valami normális felnőtt a rokonságból vagy ismeretségi körből? Jó lenne, ha valaki támogatna személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!