Lenyelnétek hogy a munkáltató egyoldalúan fizetést és munkaidőt módosított és nem is szólt nektek? Még szólni se szólt szart a pofátokba?
Mit szólnátok ha ebbe a szituba kerülnétek? Dolgoztok egy helyen fix szerződéssel, melyben benne a bér és a munkaidő is. Ahhoz nyúlni nem lehet csak szerződésmódosítással abba meg én is bele kell egyezzek (aláírás).
Szóval fizetésnap jön a pénzem, kevesebb. Rákérdezek mi a búbánat van erre arrrogánsan közlik hogy „áttettünk téged részállásba ezentúl nem kell annyit jönni“ és persze ha részállás a bér is kevesebb.
Erre kérdezem és a szerződés? Erre közlik „majd kapod az újat“.
Itt tartunk most.
Ki mit lépne?
Közel sem biztos. Volt kolléganőm beperelte egyszer a munkáltatónkat, és megnyerte a pert. Utána még vagy 6-7 évig ott dolgozott, majd ő mondott fel. (Közszféra ráadásul, azaz állami cég, tehát mondhatni, magát az államot perelte...)
Én úgy látom, hogy te igazából nem is megoldást keresel a problémára, mert hetek óta bármit írunk, neked semmi sem jó. Csak kiírod az újabb és újabb kérdéseket, és ennyi.
Pedig más választ már nem fogsz kapni, láthatod, ugyanazt írja mindenki: vagy jogi út (felszólítás --> fizetési meghagyás), vagy munkaügyi per; vagy kilépsz; vagy egyszerre: felmondasz és jogi út.
Arra meg még egyetlen árva indokot sem írtál soha, hogy vajon miért ragaszkodsz ennyire egy ilyen xar munkahelyhez.
Meg a dolgozók összefogására sem reagáltál.
A nyilvánosságra hozatalra sem.
Szóval úgy tűnik, te egyszerűen csak panaszkodni akarsz, mert jól esik, de lépni nem akarsz.
"Arra meg még egyetlen árva indokot sem írtál soha, hogy vajon miért ragaszkodsz ennyire egy ilyen xar munkahelyhez.
Meg a dolgozók összefogására sem reagáltál."
Kivel fogjak itt össze ne röhögtess már... ha ismernéd az ittenieket (örülj neki hogy nem ismered...) akkor nem írnál ilyet. Előbb szopatom le magam egy krokodillal mint itt BÁRKIVEL is közösködjek. Senkivel.
Utolsó gerinctelen gyáva senkik meg is érdemlik ezt a helyet.Egyiknek se segítenék semmit.
A másik meg miért ragaszkodom: na vajon miért??
Mert hova a szentszarba menjek a közmunkába? Azért.
HOva kellek. Sehova. Havi 57-ért gereblyézni a parkba oda.
Na ezért vagyok itt és ezért maradok is ítéletnapig amíg fel nem dobom a pacskert mert hova mennék.
Kérdező azt nem tehetik meg,hogy kirugjak,hiaba alltok perben.Ha munkaugyin elutasitanak->torvenyszek.
Ha kirugnak ezert akkor meg tobb indok hogy veszelyeztetik a megelhetesedet is.Akkor mar buntetoper lesz belole..ennyi..
Nem tudom mennyit engedtel a per soran utolso,de ha kertel bekito szemelyt akkor,azert lett kevesebb.
A biro is rosszul itelhetett.Ha meg idoben vagy irj az alkotmanyjogbiztosnak vagy inditsd ujra perujrafelvetellel.
"Nem tudom mennyit engedtel a per soran utolso"
Egy fillért se engedtem a követelésem a 3 havi bérre szólt + a jegybank alapkamat X részére (ld jogszabály). egy fillért se engedtem és 4 év után kaptam végrehajtva 10.000-et össz vissz.
Békéltető személy nem volt, a bíróság maga a 4 évből tán 6 hónapot vitt el a többi a végrehajtás és csődeljártás volt.
Ez van.
Úgy megbántam az egészte mint a kutya aki hatot kölykedzett.
Soha többet. Inkább benn hagyom a ki nem fizetett bérem. Inkább!
"Utolsó gerinctelen gyáva senkik meg is érdemlik ezt a helyet.Egyiknek se segítenék semmit."
Lehet, hogy ők ugyanezt gondolják rólad. De végül is mindegy, a lényeg, hogy így a lehető leghatékonyabb módot mulasztjátok el.
"HOva kellek. Sehova."
Aha. Akkor biztos viccből hirdet egy rakás cég még betanított/operátori munkát szállással vagy céges buszjárattal, nettó 140-250 ezer között, Esztergomtól kezdve Tatabányán át Ipolydamásdig, meg Budapesten is vicc a sokszáz álláshirdetés...
"Na ezért vagyok itt és ezért maradok is ítéletnapig amíg fel nem dobom a pacskert mert hova mennék."
Ezzel a hozzáállással valóban így is lesz. Viszont akkor meg minek kérdezősködsz folyamatosan, hogy ki mit lépne, meg mit tehetnél? Teljesen felesleges.
Tudom, nem könnyű a folyamatos sírás helyett napi egy-két órán át álláshirdetéseket böngészni legalább a legnagyobb álláskereső oldalakon (mint pl. a Profession.hu, a Workania, a Jobline stb.), megírni egy tisztességes önéletrajzot, feltölteni ezekre az oldalakra, plusz elküldeni akár 100-150 helyre is... De ez a siker kulcsa, nem a gyakorin nyavalygás.
" (mint pl. a Profession.hu, a Workania, a Jobline stb.), megírni egy tisztességes önéletrajzot, feltölteni ezekre az oldalakra, plusz elküldeni akár 100-150 helyre is... De ez a siker kulcsa, nem a gyakorin nyavalygás."
Akkor kapaszkodj. Úgyse hiszed el troll vagyok tudom stb
Az összes felsorolt oldalra fel vagyok töltve + másokra is amit fel se soroltál.
150 életrajz? ennek a 3x kapsából alsó hangon is ki lett küldve.
És nem véletlenül írtam hogy hova kellek.
Sehova.
A sehova alatta azért értem hogy sehova ami ennél jobb.
Mert ilyen szar meg még ennél is szarabb az bővben lenne.
10 órában bolti pakoló 4 óráa bejelentve minbérért... ilyen lenne. Más ami jobb nem.
Na itt tartunk.
Szted miért vagyok itt ahol vagyok? mert örülhetek ennek is és max szarabba mehetnék. Oda meg NEM!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!