Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyire bízhatok az OMMF...

Mennyire bízhatok az OMMF nyújtotta névtelenségben a munkaügyi bejelentéseknél?

Figyelt kérdés

Az OMMF névtelen bejelentésekkel nem foglalkozik (miként a NAV sem) de azt kérhetem hogy a vizsgálat során nevemet mint bejelentőt semmiképp ne hozzák a munkáltató tudomására.

Csak erősen kérdés valóban nem kerül-e ki a nevem „így-úgy“, és a másik, ha az ügy jellege olyan ki se kell adni a nevem, és a cég enélkül is tudja ki a bejelentő.

Nem ad oda a cég egy járó juttatást nekem én feljelentem és a hatóság megvizsgálja hogy Pistikének odaadták-e a juttatást... a cég pillanat alatt tudni fogja ki volt a bejelentő.

Akkor mit ér az egész?

2018. júl. 28. 16:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Jól látod. Ha csak téged érint, akkor nem nehéz rájönni. Fel kell vállalnod ezt a kockázatot.
2018. júl. 28. 16:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Nézd ha konkrét eset történt és csak veled és csak azt nézik akár mit csinálsz úgy is tudják hogy te vagy a feljelentő. Minden más esetben megteheted hogy névvel címmel írsz levelet a megfelelő hatóságnak. Gondolom ki tudsz találni egy álnevet és egy kamu címet. Máris nem névtelen a bejelentés és megindul a vizsgálat. Max nem fogsz kapni értesítést a vizsgálat eredményéről. Vagy nem saját íp -ről új email címről írdz álnéven levelet. Ide már választ is kapsz amit meg tudsz nézni. Vannak azért lehetőségek. Egyébként a hatóságok ugranak mindenre.
2018. júl. 28. 18:07
 3/4 A kérdező kommentje:

" Egyébként a hatóságok ugranak mindenre."

Ismerősömet kérdezd erről aki bejelentette hogy nem kapott 2 éve bérpapírt egy darabot se.

lezárult a vizsgálat és benne volt hogy a bérpapírok kiállításra kerültek és nem történt jogsértés.

Se ő se senki aki ott dolgozott nem látott még az életben bérpapírt de azért minden rendben..

2018. júl. 28. 19:19
 4/4 anonim ***** válasza:
De kimentek nem? Az már más kérdés ha lefizették őket.
2018. júl. 28. 19:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!