Szerintetek lehetséges így végrendelkezni?
Az örökségről önként le lehet mondani, azonban írásbeli szerződésbe kell foglalni, különben érvénytelen. Ha megegyezett a lányával, ez lesz a legkevésbé problémás.
A többieket, mint törvényes örökösök, indokolás nélkül ki tudja zárni, azonban a kötelesrészre továbbra is igényt tarthatnak. Ez az örökség 1/3 részét jelenti, melyet csak akkor lehet megtagadni, ha kitagadja őket a nagypapád, erre viszont alapos indokra van szükség: valamelyikük az életére tört, letöltendő szabadságvesztésre íttélték, súlyos hálátlanságot tanúsítottak, elmulasztották a tartási kötelezettségüket...
Azt sajnos nem tudom, hogy az élettársra is, vonatkozik e a jogszabályban írt köteles rész, és a közösen lakott lakás feletti haszonélvezet, de szerintem nem.
Én leginkább azt tudom javasolni, hogy keressétek fel, az illetékes közjegyzőt, vagy más öröklési jogban jártas jogészt, és kérjetek segítséget a végrendelet elkészítéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!